8 pildigaleriid Kauni Kodu konkursil lõikas loorbereid lihtne ja modernne haljastus

Copy

Pärnu tänavuse Kauni Kodu konkursi nominentide sekka valiti majad, mille haljastus on lihtne ja samal ajal modernne, veidi juhusliku joonega ja oma aedniku nägu.

Nii iseloomustas Pärnu pilkupüüdvatesse koduaedadesse nii möödakäijatelt kui naabritelt tulnud vihjete põhjal, juhuslikult silma jäänud, aga ka aiapidajate endi soovi järgi külaskäike teinud Kauni Kodu konkursi komisjoni esimees, Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu.

Komisjon hindab haljastuse tervikilmet ja kooskõla elamu, piirde ja tänavailmega. Kauni kodu tiitli andmisel on väga suur tähtsus just hoolduse järjepidevusel.

“Vahel ei olegi hea aiaruumi korraga valmis ehitada, vaid lasta loodusel mingis osas säilida ja ammutada sellest edasisele tegevusele inspiratsiooni,” märkis Nurmesalu sel aastal komisjonile imponeerinud trendide kohta. “Ka hooldatud roheline muruala mõnusa terrassiga elamu juures annab kauni kodu tunde ja väga tunnustame aiaomanikke, kes hooldusega on laienenud maja ümber linnamaale.”

Pärnus tunnustatakse tänavu kauni kodu tiitliga viit väikeelamut, üht korrusmaja ja kaht ettevõtet.

Kesklinnas valiti “Kauni kodu” märgi saajaks Ringi 28, mille peremees on Gunnar Kurm.

Nurmesalu sõnutsi asub Ringi 28 südalinnas tänavate ristumiskohas ja püüab möödujate pilke avatusega aeda. “Vana väärikas maja uues kollases kuues ja minimalistlik stiilne lahendus, kus istutusalad on vaheldumisi oskuslikult valitud taimmaterjaliga avaras murupõhjaga aiaruumis, mõjub modernselt ja lihtsalt,” märkis ta.

Nurmesalu lisas, et hindamiskomisjonile meeldis ka elamu piirdeaed, misläbi see ilu jõuab igal aastaajal linnas jalutajateni.

Tagasi üles