Eesti parimad koolilehed sünnivad Pärnus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte meediaklubi üle-eestilise koolimeedia konkursi võitis koolilehtede kategoorias Pärnu Hansagümnaasiumi Tapeet, parim põhikooli leht on aga nagu kolmel varasemalgi korral Pärnu Kuninga tänava põhikooli Kuninga Kuulutaja.

Koolimeedia raskekaalu ehk Eesti parima koolilehe kategoorias esikoha pälvinud ajaleht Tapeet paistis noorte meediaklubi žürii hinnangul silma hea žanrilise tasakaalu, lugude kõrge keskmise taseme ja eriti korraliku uudisterubriigiga.

„Tapeedi toimetus tunneb hästi uudise ülesehitust, on teinud korralikku reporteritööd ja uurinud kooli jaoks olulisi probleeme,“ tunnustas koolimeedia konkursi peakorraldaja Annika Teder.

„Palju tavalisem on koolilehtedes see, et uudised on pelgalt kooliürituste kirjeldused või võistluste tulemuste loetelud,“ lisas Teder.

Žürii hindas parimaks koolilehe uudiseks “Koolimaja seintelt langeb kehva ehituse tõttu krohvi”, mille autorid on Gerli Kodasma ja Ragnar Hõbemägi Hansagümnaasiumist.

Parima koolilehe probleemloo, Reti Pääslase „Noored jagelevad üksi elamise probleemidega“, ja parima kultuuriartikli, Evelin Uusi “Minut, anna mulle minut – fantastreaalsus”, avaldas samuti Tapeet.

Parima koolilehe eksperimendiga sai hakkama Kilingi-Nõmme gümnaasiumi Kirjatark ja sellest vormis Kerli Kore leheloo “Tunnikontroll õpetajatele”.

Pärnu Koidula gümnaasiumi koolilehes Koidula Press ilmunud Riho Kase „Kehaline kasvatus – mitte ainult machomanidele“ jagas arvamuslugude kategoorias teist kohta.

Koolimeedia konkursi võitjaks tulid omas kategoorias veel Tartu Kivilinna gümnaasiumi koolitelevisioon KiguTV ja Tallinna Jakob Westholmi gümnaasiumi kooliraadio SASS. Parimat blogi teevad aga Tallinna Lilleküla gümnaasiumi 11.b klassi õpilased.

Kaheteistkümnendal koolimeedia konkursil osales 29 koolilehte, 6 kooli-TVd, 5 blogi ja 4 kooliraadiot 39 koolist üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles