Salasuitsude ja -alkoholi käitlejad said karistada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid.
Salasigaretid. Foto: Toomas Huik.

Pärnumaal tabati mais kaks salasigarette ja -alkoholi käidelnud meest, keda kohus karistas tingimisi vangistusega.

Maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud tegid 10. mail Pärnu elaniku Vitali kasutuses olnud ruumides läbiotsimise ja avastasid kokku 44 liitrit käitlemiseks keelatud alkoholi, 6560 salasigaretti ja 3200 eurot sularaha.

Kiirmenetluse korras mõistis kohus talle karistuseks kuus kuud vangistust 18kuulise katseajaga. Käitlemiseks keelatud alkohol ja sigaretid, samuti kuriteo toimepanemise tulemusena saadud ligi 3200 eurot konfiskeeriti.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Kaido Tuulemäe sõnade järgi on kõige olulisem see, et suudeti tuvastada kriminaalne tulu ja ebaausal teel saadud raha, millega saanuks uut salakaupa soetada, konfiskeeriti.

14. mail peatas MTA tollikontrolli liikuvrühm Pärnumaal Kilingi-Nõmme lähedal Romani juhitud väikebussi, mille läbivaatuse käigus avastati ligi 1000 liitrit piiritust.

Täna mõistis Pärnu maakohus mehele käitlemiseks mittelubatud alkoholi edasitoimetamise eest karistuseks aastase vangistuse 18kuulise katseajaga. Romani autost avastatud 1000 liitrit piiritust konfiskeeriti.

Sama mehe juhitud sõiduauto peatasid tollitöötajad ka mullu detsembris Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Uulu parklas. Kontrolli käigus avastati siis sõiduki pagasiruumist kolm ja salongist neli pruuni pappkasti, milles oli kokku 70 000 Valgevene ja Vene maksumärkidega sigaretti.

“Tolliametnike tubli töö kõrval kiidan õiguskaitseorganite kiiret koostegutsemist. Prokuratuuri abiga on mees oma karistuse juba kätte saanud. Märkimist väärib, et 1000 liitrit piiritust ei saa kiire tegutsemise tulemusel enam inimeste tervist ohustada,“ ütles maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuus.

Alkoholi suur kogus ehk see, missugusest määrast alates loetakse tegu kriminaalseks, on kümme liitrit puhast absoluutalkoholi. Suure koguse saab täis umbes 11 liitri 96% piirituse või 25 liitri 40% viinaga.

MTA hinnangul vähenes 2011. aastal salaturu osakaal nii tubaka kui ka alkoholi osas, aga selle vähenemise täpsem maht selgub juuni alguses, kui Eesti konjunktuuri instituut avalikustab oma sellekohased andmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles