Linn soovib toetada projektis osalevaid noori lapsevanemaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Internet

Pärnu linnavalitsus saatis volikogule otsustamiseks eelnõu, millega soovib luba osalemiseks projektis “Noore vanema toimetuleku toetamine ja lapsehoiuteenuse pakkumine”, millega toetatakse noori lapsevanemaid tööturule sisenemisel ja igapäevaeluga toimetulemisel, pakkudes neile tugiisikuteenust ja lapsehoiuteenust.

MTÜ Caritas Eesti soovib ellu viia projekti „Noore vanema toimetuleku toetamine ja lapsehoiuteenuse pakkumine“ ning kaasata partnerina töösse linnavalitsuse.

Projekti raames pakutakse pere tugiisiku toetust kolmekümnele kuni 24aastasele noorele lapsevanemale (28 ema ja kaks isa) ning tasuta lapsehoiu teenust kolmekümnele kuni 3aastasele lapsele.

Toimub väheste sotsiaalsete oskustega vanemate personaalne juhendamine, innustamine, õpetamine igapäevaeluga toimetulekul ja tööturule sisenemisel. Samuti pakutakse paindliku graafiku alusel tasuta lapsehoidu kuni 24aastastele lapsevanematele, kes sisenevad tööturule ega suuda lapsehoiuteenuse eest ise tasuda ja kelle lapsel või lastel puudub lastesõime või -aia koht.

Noored lapsevanemad kaasatakse projekti linna haridus- ja sotsiaalasutuste kaudu ning linnavalitsuse sotsiaalosakonna ettepanekul. Samuti jõuavad noored lapsevanemad MTÜ Caritas Eesti korraldatavatele toetavatele teenustele iseseisvalt või olles kuulnud projektist oma tuttavatelt.

„Tegemist on väga vajaliku projektiga. Seni on teenus väga hästi toiminud ja minu suur soov on, et jätkuprojekt saaks rahastuse,“ põhjendas projekti vajalikkust sotsiaalosakonna juhataja Aika Kaukver.

Projekti kogumaht on 413 562 eurot, sellest Euroopa Liidu sotsiaalfondi toetus 372 206 eurot. Omafinantseering on 41 356 eurot, sellest Pärnu linn osa 20 620 eurot ning Tallinna linna osa 20 736 eurot. Projekt kestab 2015. aasta keskpaigani.

Mittetulundusühing on noori emasid ning isasid toetanud ja pakkunud lapsehoiuteenust Tallinnas ja Pärnus alates 2002. aastast. Pärnus on alates 2010. aastast teenust osutatud ligikaudu 90 noorele lapsevanemale, lapsehoiuteenust on pakutud 70 lapsele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles