Pärnu kesklinna ehib kraaniinstallatsioon

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk ja veefestivali “Watergate” peakorraldaja Priit Valkna eemaldasid värskelt installatsioonilt katte ja puhas vesi voolas toruta kraanist justkui imeväel puutünni.
AS Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk ja veefestivali “Watergate” peakorraldaja Priit Valkna eemaldasid värskelt installatsioonilt katte ja puhas vesi voolas toruta kraanist justkui imeväel puutünni. Foto: Urmas Luik

Eile päeval avati Pärnu keskraamatukogu ees voolava veega kraani meenutav installatsioon, mis juhatas ühtaegu sisse nii täna algavad veepäevad kui kahe nädala pärast toimuva veefestivali.

Veefestivali “Watergate”, Tartu teaduskeskuse AHHAA ja aktsiaseltsi Pärnu Vesi koostöös sündinud atraktsioon jääb keskraamatukogu ette ligi kaheks nädalaks ja kolitakse siis AHHAA keskusesse püsiekspositsiooniks.

Vesi haarab massid

“Et täna algab keskraamatukogus Pärnu Vee korraldatav veekonverents, arutasime “Watergate’i” peakorraldaja Priit Valknaga, et võiks avada koos ühe veeatraktsiooni,” meenutas Pärnu veefirma juhatuse esimees Garri Suuk. “Priit oli midagi sellist kuskil näinud ja nii ta teoks sai.”

Täna algavatel Pärnu veepäevadel saab keskraamatukogu ees täita pudeli puhta joogiveega, sadamakail toimub veetehnika näitus ja raamatukogus konverents “Puhas vesi – elu alus”.

Konverentsi avab keskkonnaminister Keit Pentus ja seal kõneldakse joogivee kvaliteedist, vee säästlikust kasutamisest ning veekogude seisundist. Tehakse kokkuvõtteid Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi vahendite toel Pärnu linna veemajandusse tehtavatest investeeringutest.

Tutvustatakse AS Pärnu Vee tegevust joogivee tootmisel ja selle kvaliteedi kontrollimisel. Antakse asjatundlikku nõu, kuidas muuta laste ja noorte keskkonnaõpetus huvitavamaks ja mitmekesisemaks.

Homme on lahtiste uste päev veetöötlusjaamas, kuhu väljuvad päeval täistundidel bussid Endla teatri eest. Keskpäevast alates möllab Rannapuiestee mänguväljakul lastega Lotte ja teatavaks tehakse laste joonistusvõistluse parimad. Suugi ütlust mööda laekus võistlusele üle saja joonistuse.

Pärnu veefestival “Watergate”, mis on installatsiooni-kraani avamise initsiaator, toimub 21.-24. juunil.

Valkna sõnade järgi iseloomustab tänavust festivali sõna „koostöö“.

“Festivali ajale langevad nii Kaitseliidu korraldatav võidupüha paraad kui Pärnumaa spordiliidu võidupüha maraton,” nentis Valkna. “Samuti Pärnu suve avamine ja võimas kontsert, kus astub lavale kogu Eesti artistide paremik. Nii võikski “Watergate” olla tänavu festival, mis toob linna lõbu ja erilisi sündmusi.”

Nelja päeva sisse mahuvad kaluripaatide maailmameistrivõistlused ja aeru- ning sõudepaatide muinastule regatt, mis kulmineerub suve avamise kontserdi ja Pärnule suvepealinna tiitli üleandmisega. Samuti saab uudistada sõjalaevu.

Vallikäärus on söömispidu

Samaaegselt Pärnu veepäevadega toimub Vallikääru aasal kahepäevane hea toidu pidu “Grillfest”, millel osaleb kuni 1500 grillimeistrit, artisti ja rammumeest.

“Grillfesti” korraldaja Auris Rätsepa kinnitusel ei ole hea toidu festivali näol tegu kõigest suure rahvaliku grillipeoga, vaid mitmekülgse ja sisuka toidufestivaliga, kus toidukauba ja teenuste pakkujad kohtuvad suure hulga rõõmsate toidusõpradega.

“Esimest korda “Grillfesti” ajaloos õnnestub festivaliala rajada ja sisustada selliselt, nagu korraldajate arvates üks suur uhke toidupidu olema peab,” tõdes Rätsep.

Nii koosneb 27 386 ruutmeetri suurune festivaliterritoorium teemaaladest. Festivali südameks on suurtest ja väiksematest teemarestoranidest koosnev Restoranide allee, kuhu korraldajad on hoolikalt restoranide pidajad valinud, et pakkuda põnevaid ja häid toiduelamusi igale maitsele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles