Reiser tutvustas hiinlastele Pärnut

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina müüril.
Hiina müüril. Foto: Teet Roosaar

Turismifirma Reiser tutvustas Pärnut Eesti turismifirmade liidu korraldatud õppereisil Hiinasse Chongqingi, mille raames toimus ühtlasi koostööseminar kohalike turismifirmadega, edendamaks turismi Eesti ja Lääne-Hiina vahel.

Eesti turismifirmade liit korraldas õppereisi koos Finnairiga, kes avas tänavu 9. mail esimese lennufirmana otseühenduse Euroopa ja Hiina ühe suurima linna Chongqingi vahel.

Seminaril osales üle 20 reisikorraldaja Chongqingist, Chengdust, Kunmingist, Xianist, kus kokku elab ligi 100 miljonit inimest.

Seminaril võtsid sõna Tarmo Mutso EASist, esines Eesti suursaadik Pekingis Andres Unga, Peter Roose Tallinkist, Finnairist CKG müügijuht Linda Li Zhi. Kohal oli ka Pekingi saatkonna majandusnõunik Andre Lipand. Eesti poolt esindasid seminaril suuremad turismifirmad Tallinnast ja kohal oli Tallinna linna esindaja.

Pärnu linna tutvustanud turismifirma Reiser esindaja Ülle Põllumehe sõnul oli seminar asjalik ja hiinlaste kesisele inglise keele oskusele vaatamata oli võimalik kontakte luua ning uurida Hiina turisti eelistuste ja soovide kohta.

Spetsiaalselt seminari jaoks valmis linnal Pärnu tutvustus hiina keeles, kohaletulnute vahel loositi muude auhindade hulgas välja Pärnu linna ja Reiseri auhindu.

Viivika Orula Reiserist teatas, et lähiajal on Hiinast Pärnusse tulemas Pekingi Eesti saatkonna korraldamisel Hiina televisiooni võttegrupp, keda huvitab Pärnus eelkõige võidupüha paraadi filmimine. Võttegruppi saadab saatkonna  majandusnõunik Andre Lipand.

„Samavõrd, kui üritati Hiina turisti panna huvituma Eestist, õnnestus tänu tihedale õppeprogrammile veenduda, et Chongqingi linn ja eelkõige väljasõidud sealsesse loodusesse mööda Jangtse jõge väärivad uute reisipakettide väljatöötamist Eesti turule,“ rääkis Põllumees.

Reiser loodab paketi valmis saada ja müüki panna, pakkudes grupireisi kas käesoleva aasta oktoobri lõpuks või järgmisel kevadel mais. „See reis on eelkõige heas füüsilises vormis inimestele, sest põhiline märksõna on mäed ja lõputu hulk ronimist mööda treppe ja astanguid,“ täpsustas Põllumees.

Finnairi Chongqing-Helsingi lendudele on suvehooajaks broneeritud Hiinast ligi 50 rühma Põhjamaade ringreisile, millest ükski marsruut praegu veel Eestit ei sisalda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles