Pärnu miniloomaaed sai suuremad ruumid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miniloomaaia kõige tuntum elanik, Niiluse krokodill, harjub juba tasapisi oma uue koduga.
Miniloomaaia kõige tuntum elanik, Niiluse krokodill, harjub juba tasapisi oma uue koduga. Foto: Ants Liigus

Pärnu miniloomaaed, mis oli aastaid hädas ruumipuudusega, on saanud uued ruumid endises postkontori pakimajas.

Ajaloolise Tallinna värava vahetus naabruses asuv miniloomaaed on Eestis ainulaadne. Nii mõnigi seal elutsev madu on selline, keda teadaolevalt pole mitte üheski teises Euroopa terraariumis. Kokku on kollektsioonis 60 liiki roomajaid, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Tavaliselt ei ole meil niimoodi, et inimene lihtsalt käib ja vaatab, vaid teeme juttu sinna juurde, usun, et saab natukene nalja ja kõigil on hea olla, pärast on natukene targem ka," rääkis miniloomaaia peremees Peeter Põldsam.

Miniloomaaia kõige tuntum elanik, Niiluse krokodill, harjub juba tasapisi oma avara privaatbasseiniga. 14aastane Kroksu keeldub küll veel oma uues kodus talle pakutavast einest, kuid hea märk on seegi, et huvi klaasi taga toimuva vastu ta pisut juba tunneb.

14 aastat miniloomaaeda pidanud pererahvas on seda meelt, et nende majas saavad isegi madude ees paanilist hirmu tundvad inimesed oma foobiatest võitu. Kuid on selliseidki külalisi, kes ise on soovinud värsket prussakat maitsta. Lapsed olevat sageli täiskasvanutest hoopis vapramad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles