Pärnu päästekomando sai võimsa redelauto

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu päästekomandos kasutatav redelauto.
Pärnu päästekomandos kasutatav redelauto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu päästekomando sai endale moodsa redelauto, mille redel ulatub Pärnu kõige kõrgema korrushoone katuseni.


Selle nädala algusest on Pärnu päästekomandos väljasõiduvalmis tänapäevane redelauto, mille 32 meetri pikkune redel ulatub Pärnu kõige kõrgema korrushoone, Pärnu haigla katuseni.

Redelauto olulisim funktsioon on inimeste kiire päästmine kõrgustest. Päästesõiduki kohalejõudmisest kuni redeli täispikkuses väljasirutamiseni kulub vaid minut.

Redelautoga saab inimesi päästa ka sügavustest, näiteks kaldast eemalt jõelt redeli toimimisulatuses.

Varem Pärnus redelautot ei olnud. Kõrgustes töötamiseks telliti eritehnika Rapla või Tallinna päästekomandost. Pärnu komando redelauto hakkab vajadusel välja sõitma õnnetustele väljaspoole Pärnumaad.

Redelauto ristitakse kunagise Pärnu tuletõrjepealiku Karl Lorenzi auks Karliks. Karl Lorenz astus Pärnu vabatahtliku tuletõrjeseltsi ridadesse 1901. aastal ja oli hilisem Pärnu komandopealik. Karl Lorenz lahkus Eestist 1944. aastal.

Uue masina alusauto on toodetud Man tehases ja pealisehitis tehtud Saksamaal Metzi autotehases. Päästesõiduk läks maksma üle kaheksa miljoni krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles