Pärnumaal kohtuvad tulevased päästjad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärlseljal algab üle-eestiline päästeala laager.
Pärlseljal algab üle-eestiline päästeala laager. Foto: Ants Liigus

Täna algab Pärlselja puhkekeskuses üleriigiline päästeala noortelaager, millega kulmineerub taas üks aasta noorteringide tööd  ja vabatahtlikku noorsootööd.

Laagrisse koguneb 200 päästeala vastu huvi tundvat last kogu Eestist vanuses 7-15 aastat ja grupp Kaitseliidu noori, teatas päästeameti pressiesindaja Annika Koppel.

Viiel päeval panevad lapsed proovile oma seniseid päästealaseid oskusi ning omandavad uusi teadmisi tulest ja veest. Lapsed harjutavad meeskonnatööd, õpivad ahju kütma, läbivad miinivälja ning teevad endale selgeks pritsumeeste tantsu. Laste seast selgitatakse välja parimad pritsumehed ja vetelpäästjad.

Laagrimeeskond koosneb päästeteenistuse spetsialistidest ja vabatahtlikest, kes kõik annavad oma panuse sellesse, et tulevane põlvkond oleks ohtudest teadlik ja oskaks käituda.

Ohutu käitumise elustiiliks kujundamisel on esmatähtis keskenduda ühiskonna noorimatele liikmetele. Kuna mõtteviise ja hoiakuid on kergem kujundada kui muuta, siis suur osa päästealasest ennetustööst ongi suunatud just lastele ja noortele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles