Uuele sotsiaalmajale pandi nurgakivi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea Jane Mets pidas kerget vihma nurgakivi panemise ajal heaks endeks. Kerkiva sotsiaalmaja kõrval on ruumi teisegi jaoks, ent praegu pole linnavalitsusel rohkem jaksu, et munitsipaalmaju püstitada.
Pärnu abilinnapea Jane Mets pidas kerget vihma nurgakivi panemise ajal heaks endeks. Kerkiva sotsiaalmaja kõrval on ruumi teisegi jaoks, ent praegu pole linnavalitsusel rohkem jaksu, et munitsipaalmaju püstitada. Foto: Urmas Luik

Teisipäeva õhtupoolikul panid Pärnu abilinnapea Jane Mets ja AS Gustafi juhataja Raigo Jaanuste nurgakivi 21. detsembriks Männi ja Oja tänava nurgal valmis saavale sotsiaalmajale.

Kahekorruselisse majja tuleb 16 korterit, millest 12 on ühe- ja neli kahetoalised. Hoonet hakatakse kütma maaküttega, igal korteril on rõdu.

“Kui nurgakivi panemise ajal sajab vihma, on see hea enne. Maja kestab ja ehitajatel jätkub pikaks ajaks tööd,” ütles Mets.

Kuigi praegu kerkiva sotsiaalmaja kõrval leidub ruumi teiselegi, pole linnavalitsusel rohkem jaksu, et amortiseerunud linnamajade elanike elutingimusi parandada.

Männi tänava maja ehitamiseks kulub 539 208 eurot, millest poole tasub linn ja poole KredEx.

Algul oli linnavalitsusel kavas Niidupargi 14 veneaegne internaat kuni 50 korteriga korterelamuks ehitada, kuid selleks oleks kulunud pea 1,9 miljonit eurot. Nüüd tahab linn Niidupargi 14 riigile anda ja saada vastu Ranna puiestee parklamaa.

Männi tänava sotsiaalmajja on lootust elamispind saada eelkõige neil Niidupargi 14 elanikel, kes ajutistele pindadele on paigutatud. Pärnu korterijärjekorras on ligi 120 peret, kellest 20 on sundüürnikud.

“Nende 120 hulgas on ka neid, kel praegu on üüripind olemas, aga nad kardavad, et jäävad sellest ilma,” täpsustas Mets.

Pärnus on viis sundüürnikele ehitatud elamut: Liiva 8b kaks maja, Rohu 58 kaks maja ja Metsa 7a.

Kõige paremad munitsipaaleluruumid on Metsa 16 kahes trepikojas, kus linnal on 40 korterit. Halvemas seisus sotsiaalmajad asuvad Liiva 8d ja Lai 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles