Pärnus läheb jaotamisele 90 tonni toiduabi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi.
Toiduabi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Punase Risti vahendusel on Pärnusse jõudnud peamiselt kuivainetest koosnev toiduabi, mida on kavas kasutada tuhatkonna vähekindlustatud perekonna abistamiseks. Pärnu linnale üleantud 84 tonni kuivaineid sisaldavad neljaviljahelbeid, makarone ja jahu, samuti on toidubai hulgas 6,28  tonni toiduõli.

Toiduabi võivad taotleda Pärnu linnas elavad puudustkannatavad inimesed, eelkõige aga pered, kes saavad toimetulekutoetust. Toiduabi jagamine on korraldatud Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna poolt.

Abivajaja peab esmalt pöörduma oma piirkonna sotsiaaltöötaja poole, et taotleda endale toiduabi väljastamise aluseks olevat suunamiskirja. Sotsiaaltöötaja selgitab välja taotleja abivajaduse ja teeb otsuse, millist abi on taotleja õigustatud saama.

Järgmise sammuna oodatakse abivajajat sotsiaaltöötaja poolt väljastatud suunamiskirjaga toiduabi jagamiskohas Suur-Sepa 16 sisehoovis. Toiduabi väljastatakse kolmapäeviti 9-13.
 
Suunamiskirju väljastavate piirkondliud hoolekandekontorid asuvad Kesklinna piirkonnas Suur-Sepa 16, Mai piirkonnas Metsa 14, Rääma piirkonnas Kaevu 27 ja Vana-Pärnu piirkonnas Jannseni 5.

Hoolekandekontorid on avatud esmaspäeval, teisipäeval ja reedel 8.30–12, neljapäeviti on kontorid avatud 8.30-12 ja 14-17. Kolmapäeviti on hoolekandekontorid suletud.

Toiduabi on üks Euroopa Liidu turukorralduslik meede, mille eesmärk on anda osa varem turu reguleerimiseks sekkumisvarudesse ostetud toiduaineid heategevusena puudust kannatavatele inimestele. Samuti soovitakse nii vähendada sekkumisvarudes oleva tooraine kogust.

Abiaktsioonis on Punane Rist vahendaja, kuivainete tellimise korraldas põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA), toiduabi finantseerimiseks eraldas raha Euroopa Komisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles