Langevarjurid kogunevad taas Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parasummeril saab hüpata iga päev.
Parasummeril saab hüpata iga päev. Foto: Ants Liigus

Pärnu lennuväljal algab täna 13. rahvusvaheline langevarjurite suvine treeninglaager „Parasummer 2012“. Kaheksa päeva kestvas hüppelaagris võisteldakse mitmel vabalangemise spordialal, peale selle tehakse meelelahutuslikke hüppeid.

Homme tund pärast keskpäeva toimub traditsiooniline langevarjurite Pärnu randa maandumine “Beach Landing 2012“. Maandutakse rannahoone lähedusse, kus langevarjuritele on eraldatud spetsiaalne ala.

Esmaspäevast reedeni treenivad langevarjurid Soome instruktorite juhendamisel kupliakrobaatikat. Lennuvälja kohal näeb sel ajal korraga paljusid langevarjukupleid eri formatsioonides ja reedel proovitakse püstitada Eesti rekordit.

Senine rekord pärineb aastast 2008 ja 17-liikmeliselt seltskonnalt. Sel korral on kavas 24-liikmeline kujund ja hüpatakse kahelt lennukilt, mis selleks kujundis lendama peavad. Samal päeval planeerivad eestlastest naislangevarjurid püstitada rekordi vabalangemises ainult naistest moodustatud kujundi suuruses.

“Parasummeril” hüpatakse iga päev 10–20, Pärnu lennuväli on avatud ka pealtvaatajaile, kellel on võimalus proovida tandemhüpet. Selleks on vajalik eelregistreerimine. Infot leiab „Parasummeri“ veebilehelt www.parasummer.com.

„Parasummerit“ korraldab Eesti langevarjuklubi, mis on Eesti vanim ja suurim klubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles