Endla Murdi solistid naasid Rumeeniast eripreemiatega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Murd käis Rumeenias lauluvõistlusel Pärnu Kunstide majas õppivate Krisdelle Viljaku ja Liset Muhuga.
Endla Murd käis Rumeenias lauluvõistlusel Pärnu Kunstide majas õppivate Krisdelle Viljaku ja Liset Muhuga. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide majas tegutsevate Margrit Kitse ja Endla Murdi õpilased Krisdelle Viljak ja Liset Muhu pälvisid Rumeenias toimunud lauluvõistlusel eripreemiad.

Esmalt kutsus festivali kunstiline juht Gabriele Nichita Murdi konkursi žüriisse ja lauluõpetaja ei jätnud kasutamata võimalust paar õpilastki võistluskogemuse eesmärgil kaasa võtta.

Kui kohale jõuti, selgus, et Krisdellel kadus lennureisil kohver, ta sai selle kätte alles paar päeva hiljem. Nii tuli tema esinemisrõivas kaaslannade varudest kokku panna, kirjeldas Murd väikseid sekeldusi.

Õnneks taipas õpetaja öelda neidudele, et nood võtaksid plaadid laulu taustamuusikaga enne pagasi äraandmist igaks juhuks kotist välja. Tänu sellele oli muusika olemas ja võistlus ei jäänud neiul pidamata.

13-15aastaste kategoorias võistelnud neiud laulsid David Zippeli ja Matthew Wilderi kirjutatud laule “Reflection” ja “Rolling in the deep”.

Konkurss toimus neljas vanusekategoorias, kõige nooremad olid 6-8aastased ja vanemad 16-18aastased ning osalemas olid peale Eesti ja Rumeenia noored lauljad Venemaalt, Serbiast, Portugalist, Türgist, Moldovast ja mujalt.

Lauluvõistlus toimus Põhja-Rumeenia mägede ja suusakuurordi piirkonnas 12 000 elanikuga Gura Homorului linnakeses esimest korda ja kandispealkirja “Crystal Star”. Et samal ajal toimusid linnapäevad, tuli igaühel esitada üks laul kas oma maa uudisloomingust, mida pole varem esitatud, või poppala maailmamuusikast.

ˇürii hindas intonatsiooni puhtust ja laulu keerukust, lavalist välimust, liikumist ja suhtlemist publikuga. Välja kuulutati esikolmik ja jagati eripreemiaid, mida paljudele ei jagunud, kirjeldas Murd. ˇüriiliikmed ise oma maa lauljate poolt hääletada ei saanud.

Pärnu lauluõpetaja andis välja omalt pooltki viis eripreemiat, milleks oli kutse sügisel Pärnus toimuvale „Kuldlehekese“ lauluvõistlusele. Nende seas Serbia, Venemaa ja Portugal, kust pole varem Pärnus osalejaid olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles