Peagi avatavas Pärnu Keskuses leiab töö 200 inimest

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskuses hõlbustavad liikumist 16 eskalaatorit.
Keskuses hõlbustavad liikumist 16 eskalaatorit. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Järgmisel neljapäeval südalinnas ostjatele uksed avavas Pärnu Keskuses hakkab tööle paarsada inimest, osa neist tuleb oma äriga üle linna mõnest muust paigast, kuid paljud on täiesti uued töökohad.

Pärnu Keskuses leiab koha 30 poodi ja teenindusettevõtet, rõhuasetus on moe-, kodu- ja lastekaubal.

OÜ Baltman avab Pärnu Keskuses kaks kauplust: Mosaici Kaubamajakast ja Port Artur 2st kolib sinna Monton. Baltmani Eesti turu juhi Sven Ohlau sõnutsi võetakse seniste töötajate kõrval tööle kolm inimest.

Neile kolmele kohale tuli üle 300 sooviavalduse, mille seast täna-homme lõplik valik tehakse. "Algul valisime välja 80 inimest, kellega kohtusime, neist omakorda kolmandiku, kellest nüüd kolm välja valime," kirjeldas Ohlau.

Kui veel pool aastat tagasi oli Ohlau jutu järgi müüjat leida ülimalt raske, sest soovijaid nappis, siis ega nüüd suurest hulgast sobiva inimese väljasõelumine samuti kerge ole. Enamik kandideerijaist oli teenindaja kogemusega.

Ühest kaubanduskeskusest sama platsi ääres teise kolimise põhjendusena nimetas Ohlau avaramat kaubanduspinda ja sobivaid naabreid. "Meil oli vaja kohta, kus suuremat kollektsiooni kliendini tuua, nüüd on kaks meie poodi kõrvuti. Ja meile meeldivad kõrval asuvad konkurendid, kuna tugevad poed teevad tugeva keskuse ja nii on kliendivoog suurem," loetles ta. "Parkimismaja ja toidukaupluski toovad inimesed poodi."

Kogu Baltikumis levida plaaniv I.L.U. kauplusekett avab oma esimese esinduse just Pärnu Keskuses. Ettevõtte juhataja Lea Endrikson rääkis, et peale kosmeetikatoodete müügi asuvad seal tööle kosmeetikud ja juuksurid ning koha leiab küünebaar, müügil olevate toodetega saab lasta professionaalil meiki teha.

Töötajad leiti Pärnust. "Mul on hea meel, et korraldasime konkursi juba eelmise aasta lõpus, sest siis kandideerisid need, keda asi tõeliselt huvitas," lausus Endrikson. Kaupluse kuuele kohale kandideeris siis 120 soovijat. Samuti leiavad I.L.U. esinduses töö juuksurid, kosmeetikud ja küünetehnikud.

Endrikson usub oma kunagises kodulinnas kauplust avades selle edukusse. "Otsisime esindusele kõige huvitavamat kohta," rääkis ta. "Usun, et see saab olema Baltimaade parim ja erilisima sisekujundusega kaubanduskeskus, mida tasub vaatama tulla isegi erilise ostusoovita."

Pärnu Keskuse avamispäevaks, 19. märtsiks ei saa valmis kõrval asuv parkimismaja. Keskuse juhataja Indrek Peedo loodab selle avada aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles