Punane Rist kingib vähekindlustatud perede lastele koolitarbeid

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Pille Lend pistab Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsi kontoris uhiuutesse lahkete annetajate abiga ostetud ranitsatesse kõik vajaliku, mida algkoolilastel õppetöös tarvis läheb.
Vabatahtlik Pille Lend pistab Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsi kontoris uhiuutesse lahkete annetajate abiga ostetud ranitsatesse kõik vajaliku, mida algkoolilastel õppetöös tarvis läheb. Foto: Urmas Luik

Eesti Punase Risti (EPR) Pärnumaa selts toetab annetustena kogutud raha eest koolitarvete ja ranitsatega 20 Pärnumaa algkoolilast.

“Eelmisel suvel saime koolikotikampaaniaga kokku veidi alla 400, nüüd aga 417 eurot,” sõnas EPRi Pärnumaa seltsi sekretär Hiie Lainela. “Aga kui võtta arvesse, et kõik on aastaga kallinenud, teeb sama välja.”

Igal juhul on tegu rekordilise rahasummaga, sest tunamullu pisteti kampaania aegu ehk aprillist augustini EPRi korjanduskarpidesse Pärnu Rimis kõigest 80 eurot, millest jätkus 15 koolikoti sisu kokkupanemiseks.

Eelmisel aastalgi otsustas selts soetada üksnes õppevahendeid ja loobus koolikottide ostmisest. 12 eurot maksva komplekti sai siis kokku 40 Sauga, Lavassaare, Koonga, Tõstamaa ja Varbla last.

Tänavu ei piirduta tarvikutega, vaid kingitakse need lastele koolikotis, see aga tähendab, et ainelist tuge saab vähem väikseid õppureid.

Mõte varustada puudust kannatavate perede lapsi kooliks vajalikuga on välja kasvanud kampaaniast “Igale lapsele oma koolikott”.

Algaastail kuulusid ettevõtmise sihtgruppi esimese klassi lapsed, ent kotisisu on Lainela ütlust mööda alati komplekteeritud nõnda, et passiks teises ja kolmandas klassiski tarvitamiseks.

“Me ei kirjuta omavalitsusele või perele ette, et ranitsa peab tingimata kooliuusik saama. Eesmärk on, et lapsel ei jääks vaesuse tõttu kooli minemata ja ta ei peaks end halvasti tundma, kuna tal pole vajalikke kooliasju,” selgitas Lainela.

Lõviosa tänavustest ranitsatest läheb Sindi linnavalitsusele.

Toetuspaigad valitakse juhuslikult, sest kõiki korraga aidata ei jõuta. Lapsed, kellele koolipakk määratakse, selgitab välja kohalik omavalitsus.

Samalaadseid korjandusi korraldab Punane Rist Pärnus kolm korda aastas. Jõuludeks ja kevadeks pannakse annetuste toel kokku toidupakid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles