Sütevaka laagerdas õppeaasta avatuks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi avaaktus toimus traditsiooniliselt Brackmanni pargis.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi avaaktus toimus traditsiooniliselt Brackmanni pargis. Foto: Urmas Taul

Pärnumaa koolidest pidas tänavu esimesena kooliaasta avaaktuse laupäeval Sütevaka humanitaargümnaasium, aktus toimus traditsiooniliselt Pärnus Brackmanni pargis.

Aktusel osalesid koos õpilaste ja õpetajatega vilistlasedki.

Pühapäeval sõitis kogu Sütevaka koolipere laagrisse Pärlseljale. Komme õppeaastat ühise väljasõiduga pühitseda on koolil 1991. aastast.

Toona juhtus esimene laager Sütevaka inglise keele õpetaja Urmas Tauli meenutamist mööda ajale, kui Boriss Jeltsini juhitud Venemaa tunnustas Eesti Vabariiki.

21 aasta jooksul on koolipere viiendikest abituuriumi ja õpetajateni laagerdanud eri kohtades Pärnumaal: Kablis, Varemurrus, kõige enam aga Pärlseljal. Möödunud nädalavahetuselgi koguneti just sinna.

Peale sportlike ettevõtmiste, nagu teatevõistlused, pallimängud, köievedu, on laagrite lahutamatuks osaks rebaste ristimine. Kui esimeste tegevuste korraldamine on õpetajate kanda, siis äsjaste gümnasistide vastuvõtmise eest kannavad hoolt lõpuklassi noored.

Spordi kõrval saab kaasa lüüa muusikaviktoriinis, taidlusnumbrites, maastikumängus, noormehed on aga oodatud konkureerima Pärlselja Pärtli tiitlile.

Samuti kuulub kavva kohtumine mõne tuntud inimesega. Tänavu käis sütevakalastele esinemas sõudja Allar Raja. Varem on laagrit väisanud teiste seas spordiajakirjanik Enn Hallik, kirjanik Ott Arder, teabeameti direktor Rainer Saks, Tartu ülikooli füüsikabuss.

Kooli humanitaarainete õppetooli juhataja Kalle Viigi hinnangul aitab seesugune õpetajate ja õpilaste ühine laagerdamine meie-tunnet luua ja uutel tulijatel õppeaasta eel kooliperre sisse elada.

“Õhin laagritegevustes osaleda on suur,” märkis Viik. “Kes ei taha sporti teha, teeb kunsti või muusikat või siis lööb kaasa maastikumängus.”

Mis puudutab Sütevaka kooliaasta avaaktusi, siis neid on Pärnu kunagise meeri Oskar Brackmanni büsti juures korraldatud juba 22 aastat ja siiani on ilmataat pidulisi vihmast säästnud.

Kooli nimest Sütevakast ehk söevakast ajendatuna on aktuse kindel osa komme, et õpetajad süütavad tõrvikutest õpilaste käes olevad küünlad, andes nii edasi uue õppeaasta leegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles