Uuest kuust hakkab buss iga päev Haapsallu sõitma

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bussijaam.
Pärnu bussijaam. Foto: Urmas Luik

Alates 1. aprillist ei pea sõitjad enam meeles pidama, millistel nädalapäevadel Haapsalu buss väljub: Venderloo Bussid hakkab sõitma neil päevadel, kui GoBus ei liigu.


Praegu sõidab kell 16 Pärnust väljuv Pärnu-Jaagupi – Vigala – Risti – Haapsalu buss üksnes esmaspäeviti, reedeti ja pühapäeviti.



Varem käis GoBusi buss seda marsruuti iga päev, siis aga tõmmati reisid kokku osale nädalapäevadele.



Nüüd otsustas seni õpilas-, töölis- ja tellimusreisidega tegelnud OÜ Venderloo Bussid avada esimese kommertsliini ja hakata sõitma GoBusist vabadel päevadel (teisipäeviti, kolmapäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti) Haapsalu, tegelikult isegi Rohuküla vahet. Ainus erinevus GoBusist on väiksem buss ja Haapsalust edasi Rohukülla Hiiumaa praamile sõitmise võimalus, muidu on väljumisajad ja piletihinnad täpselt samad.



Rohuküla-Pärnu buss alustab liikumist kell 10.15, on kell 10.30 Haapsalus ja jõuab Pärnusse kell 13. Kell 16 alustab buss Pärnust tagasiteed ning on Haapsalus kell 18.30 ja Rohukülas kell 18.45. GoBussi bussiga Haapsalust Rohukülla edasi ei saa.



Venderloo Busside juhataja Kalvin Eisenschmidt tõdes, et otse Haapsallu sõitva bussi järele pole nõudlust. Küll aga on Läänemaa inimestel huvi Pärnusse sõita, sest siin asuvad ametiasutuste Lääne-Eesti keskused.



Eisenschmidti sõnade järgi toetavad liini natuke omavalitsused, et lapsed kooli saaksid. Riske aitab maandada 50kohalise bussi asemel 20kohalise bussi kasutamine.



Uue liini pileteid saab osta bussijaamast ja juhtide käest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles