Naine müüs internetis olematut kaupa

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu maakohus mõistis üleeile kokkuleppemenetluses kelmuses süüdi 34aastase Marise, kes müüs inimestele olematut kaupa.

Selle teo eest määras kohus Marisele aasta ja kuus kuud vangistust. Maris ei pea siiski vangi minema, kui ta ei pane kolme aasta pikkuse katseaja jooksul toime järgmist tahtlikku kuritegu.

Küll mõistis kohus Mariselt välja kannatanute tsiviilhagid kogusummas ligemale 1000 eurot.

Süüdistuse järgi pakkus Maris ajalehe Kuldne Börs kuulutustes, interneti müügiportaalide ja Facebooki vahendusel müügiks lapsevankreid ja diivanit, mida ta tegelikult ostjatele edastada ei kavatsenud.

“Ostjad kandsid raha süüdistatava pangakontole, kuid vastutasuks kaupa ei saanud,” selgitas esimese ja teise kohtuastme pressiesindaja Anneli Vilu, kuidas naine kannatanutele varalist kahju põhjustas.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnade järgi pakkus süüdimõistetu mullu märtsis lehes ilmunud kuulutuse peale helistades ühele naisele müüa lapsevankrit. Naine kandis Marise pangaarvele küsitud 250 eurot, kuid vankrit vastu ei saanud.

Samuti pani Maris internetti kuulutuse lapsevankri müümise kohta. Seekord tasus kannatanu talle 500 eurot, kuid kaupa ei saanud.

Veel pakkus Maris mullu maist juulini internetiportaalide vahendusel müügiks diivanit, mille eest sai eri kannatanutelt kokku üle 1400 euro, kuid kaupa vastu ei andnud.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Marist karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kelmust, kui see on toime pandud avalikkuse poole pöördumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles