Jannseni tänaval leiti pangaautomaadi küljest kahtlane seade

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus sai täna hommikul kella seitsme paiku teate, et Pärnus Jannseni tänava Rimi kaupluse seinal asuva pangaautomaadi kaardiava külge on paigaldatud kahtlane seade.
Häirekeskus sai täna hommikul kella seitsme paiku teate, et Pärnus Jannseni tänava Rimi kaupluse seinal asuva pangaautomaadi kaardiava külge on paigaldatud kahtlane seade. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Häirekeskus sai täna hommikul kella seitsme paiku teate, et Pärnus Jannseni tänava Rimi kaupluse seinal asuva pangaautomaadi kaardiava külge on paigaldatud kahtlane seade. Kohapeal käinud politseinikud võtsid seadme endaga kaasa.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesmendi teatel politsei veel uurib, mis seadmega on tegu ja kes selle pangaautomaadi külge paigaldas.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Lennart Pulga sõnutsi tuleks alati enne rahaautomaadi kasutamist veenduda, ega selle küljes ole midagi tavapäratut. "Märgates pangaautomaadi küljes midagi kahtlast, tuleks kohe võtta ühendust panga või politseiga," soovitas Pulk. Ta rõhutas, et kindlasti ei tohi sellisel juhul kaarti automaati sisestada.

Pulga sõnade kohaselt on politseil olnud kogemusi kaardi magnetribalt andmeid kopeerivate skimmer`itega, mille kurjategijad on paigaldanud pangaautomaadi kaardiava külge. PIN-koodi teadasaamiseks seatakse tavaliselt automaadi juurde üles väike kaamera, harvem kasutatakse libaklaviatuuri.

Pulk selgitas, et kui automaadile on paigaldatud skimmer, võib kaardi sisestamisel esineda tõrkeid. Kaarti välja võttes võib see jääda aga ebaloomulikult sügavale kaardiavasse. "Kui kaardi sisestamisel on tõrkeid, tuleks kohe pöörata tähelepanu kaardiavale," toonitas Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem.

Politsei palub kõigil, kes märkasid täna hommikul või varemgi Jannseni tänava Rimi pangaautomaatide juures kahtlast tegevust, anda sellest teada telefonil 513 1599 või 444 6462.

Leesmendi andmeil saab politsei vähemalt kord aastas teate, et Pärnus on mõnele pangaautomaadile paigaldatud skimmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles