Pärnu tervisekonverentsil räägiti sõltuvusprobleemidest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid.
Narkootikumid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tervisearengukonverentsil "Sõltuvuste vangis - 21. sajandi epideemia" räägiti sellest, mis tekitab sõltuvust ja kuidas tunda ära inimest, kes on sõltuvuse küüsi langenud.

Koolinoorte tehtud sõltuvustprobleeme käsitlevale konkursile laekunud filmiklipid olid mõtlemapanevad. Jõõpre põhikooli eesti keele, kirjanduse ja terviseõpetuse õpetaja Helle Kirsi ütles "Aktuaalsele kaamerale", et lapsed on sõltuvuse teemadel tihti teadlikumad kui lapsevanemad.

"Olen märganud, et teinekord tuleb lapsevanemaid hoopis rohkem teavitada kui lapsi, noored on üpris teadlikud. Neid asju on nii palju, mida mina ise lapsevanemana saan tähele panna ja oma lapse tervise heaks kaasa aidata," rääkis Kirsi.

Noorte endi hinnangul tekitavad enim sõltuvust suitsetamine ja alkohol. Noorte sõnul aitaks sõltuvuste vastu näiteks sportimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles