Vanurite koduhoolduse vallas puudub konkurents

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta on aktiivsena vananemise ja põlvkondade vahelise solidaarsuse Euroopa aasta.
2012. aasta on aktiivsena vananemise ja põlvkondade vahelise solidaarsuse Euroopa aasta. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Ingrid Kostabi firma Introne OÜ on ainus Pärnumaa erafirma, mis tegeleb vanurite koduse päevase hooldamisega ja on seda teinud kaks aastat.

“Märkasin, et üks firma pakub Tallinnas sellist teenust. Mõtlesin, et Pärnus seda pole, miks mitte teha. Tegelikult pakume igasugust koduabiteenust laiale sihtgrupile, koristamisest lumelükkamiseni,” rääkis Kostabi, kelle firma tegevusalade loend on pikk, hõlmates näiteks küttesüsteemide renoveerimist ja sanitaartehnilisi töid. Peale selle töötab naine Pindi kinnisvarafirmas maaklerina.

Kostabi teeb koostööd töötukassaga, mille kaudu ta on võtnud tööle hooldaja, keskkonnatehnika lukksepa-abitöölise ja pakkunud praktikakohta Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilastele.

Ühe valdkonnaga leiba lauale ei too, aga ühendades mitu, jääb ellu.

Igapäevase suhtlemise käigus kohtus Kostabi majandussurutise ajal tööta jäänud keskealistega, kes nimetasid oma pädevusi loetledes, et on hooldanud vanurit või hoidnud lapsi.

Koduhooldusteenuse pakkumist alustas Kostabi kolme töötajaga. Kahe aasta vältel on kokku seitsme töötajaga teenindatud ligemale 30 klienti. Praegu on Kostabil välja saata kaks koduhooldustöötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles