Mõttetalgud algatati Pärnule uue linnapea otsimiseks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. mail toimuvate üleriigiliste mõttetalgute “Minu Eesti” eesmärk on Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Pärnu linnapeakandidaadi leidmine.


Eelmise aasta suvel asutasid “Teeme ära” eestvedaja Rainer Nõlvakuga kohtunud Raul ja Merit Sarandi mittetulundusühingu Minu Eesti. Kuigi ülejäänud erakonnad kahtlustavad, et mittetulundusühingu eesmärk on IRLile valimisteks raha kogumine, on tõde hoopis lihtsam: IRL ei suuda leida Pärnu linnapeakandidaati.



Erakond on linnapea kohta pakkunud Kihnu vallavanemale Annely Akkermannile ja Pärnu maavanemale Toomas Kivimägile, kuid need ei taha vedu võtta. Mai lõpuks peavad aga linnapeakandidaadid maakondade keskustes selged olema, sest erakond toetab vaid IRLi nime all väljaminevaid valimisnimekirju.



IRLi Pärnumaa arendusjuht Raul Sarandi tõdes, et partei Pärnumaa osakondadest tegutseb reaalselt ainult Pärnu linna oma. Ülejäänud eksisteerivad, aga sisulist poliitilist tegevust ei toimu.



“Audrus toimub sisevõitlus: kas valimisliit või erakonna nimekiri? Halingas, Paikusel, Vändra vallas, Häädemeestel, Saardes, Ares ja Saugas saab nimekiri loodetavasti kokku, mujal selgus puudub,” andis Sarandi 13. veebruaril parteikaaslastele ülevaate.



IRLi Pärnu piirkonna juhatus asus seisukohale, et meeletu pingutamine valdades, kus erakonna liikmeid ja eestvedajaid napib, ei vääri ülemäärast aja ja jõu kulutamist. Parem on üleriigiliste mõttetalgute “Minu Eesti” tulemused ära oodata: vahest pudeneb sealt Pärnu linnapeakandidaadi kõrval teisigi kandidaate.



Mõttetalgute käigus tahetakse luua kogu Eestis vähemalt 400 mõttekoda. Neist igaüks peab pakkuma vähemalt ühe Pärnu linnapea kandidaadi, kelle hulgast Raul ja Merit Sarandi valiku teevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles