Poolakaid huvitas rannakalurite tegevus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa väikesadamaid külastas Poola Kaszuby piirkonna kalanduse 31-liikmeline tegevusgrupp, kellele vastuvõtja, Liivi lahe kalanduskogu tutvustas romantilist rannateed.

MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht Esta Tamm mainis, et tegemist oli poolakate vastuvisiidiga, et näidata Kaszuby piirkonna kohalike omavalitsuste esindajatele ja rannakaluritele, kuidas ja kuhu investeeritakse Eestis Euroopa kalandusfondist eraldatud toetusi.

Külalisi huvitas õppereisil seegi, kuidas toimib piirkonnas Pärnumaa ühine kaubamärk, kümmet omavalitsust kaasav piki rannikut kulgev ja sisemaale ja saartele põikav 250 kilomeetri pikkune romantiline rannatee, millel kalanduskogu pakub rannarahva maitseelamust ja viib huvilised kaluriga koos merele.

“Piirkonda tutvustades viisime külalised Liu, Lindi ja Juheta sadamasse, kuhu on investeeritud Euroopa kalandusfondi raha,” rääkis Tamm.

Tamme jutu järgi avaldas Poola kalandusega tegelejatele muljet Saulepa külas rannarahva koostöökoda, kus taaselustatakse rannarahva tavasid, õpetatakse valmistama kalaroogi ja kala õigesti puhastama.

“Planeerime ühiseid projekte rannakalandusega seotud turismi arendamiseks ja rannakalanduse kui elustiili säilitamiseks,” märkis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles