Aasta tehasemaja tiitli pälvis Mateki korterelamu Norras

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi „Aasta tehasemaja 2012“ võitjaks osutus Norras Sætre’s asuv Matek ASi neljakordne korterelamu.
Konkursi „Aasta tehasemaja 2012“ võitjaks osutus Norras Sætre’s asuv Matek ASi neljakordne korterelamu. Foto: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit

Eesti puitmajaliidu eestvedamisel kuulutati koostöös Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu ja Puuinfoga välja konkursi „Aasta tehasemaja 2012“ võitja, milleks osutus Norras Sætre’s asuv Matek ASi neljakorruseline korterelamu.

„Võidutöö puhul hinnati kõrgelt nii hoone arhitektuuri kui ka inseneritööd. Määravaks hindamiskriteeriumiks said ka hoone funktsionaalsus ja energiatõhusus,“ ütles konkursi eestvedaja, Eesti puitmajaliidu juhatuse liige Elari Kivisoo, kelle sõnul kujunes võistlustööde paremusjärjestus üsna tasavägiseks.

Konkursi võitnud tehasemaja näol on tegemist neljakorruselise korterelamuga. Elamus on kokku kümme korterit, mille pindala jääb vahemikku 76 kuni 174 ruutmeetrit.

Energiatõhususelt on maja ehitatud vastavalt Norra Kuningriigi ehitusnormidele, mis sätestab soojajuhtivuse välispiiretele ja sellest tulenevalt koguenergiatarbimise aastas ühe ruutmeetri elupinna kohta 55 kWh.

Korterelamu valmis 2012. aastal koostöös arhitektibürooga Enerhaugen Arkitektkontor AS. Elamu inseneriks on Tanel Nurk Matekist.

„Käesoleval aastal esitas tehasemaja konkursile oma toodetud maja seitse ettevõtet, sealhulgas oli võistlustöid kokku üheksa. Esitatud objektidest kolm paiknesid Eesti puitmajatootjate suurimal sihtturul Norras, kaks vastavalt Taanis ja Eestis ning üks Rootsis ja Soomes,“ märkis Kivisoo.

Žürii valis tehasemaja konkursil teisele ja kolmandale kohale Kodumaja ASi esitatud moodulmajad Taanis Kopenhaagenis.

Eesti tehases toodetud puitmaja tunnustav tiitel anti tänavu kolmandat korda välja juba kümnendat aastat aset leidnud konkursi „Aasta puitehitis 2012“ raames.

Tänavusel konkursil osalesid Hobbiton Home OÜ, Kodumaja AS, Matek AS, Nordic Houses OÜ, Seve Ehituse AS, Timbeco Woodhouse OÜ, Vipson Projekt OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles