Kevad hullutab liiklejaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei jätkab turvavarustuse kasutamise kontrollimist..
Politsei jätkab turvavarustuse kasutamise kontrollimist.. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Viimastel päevadel toimunud politseioperatsioonide tulemused Pärnu linnas näitavad, et kevade saabudes on kohusetunne taandunud.


Pärnu politseiosakonna infojuht Hedy Tammeleht ütles, et täna 11–13 kontrolliti linnas turvavarustust. Selle aja jooksul märkas politsei 13 korral turvavarustuse kasutamisnõuete rikkumist. Kolm inimest rääkis autoroolis olles mobiiltelefoniga, kasutamata vabakäeseadet, ja kahel juhul oli unustatud teha sõidukile tehniline ülevaatus. Silma jäi üks jalakäija, kes ületas teed vales kohas.



Laupäeva hommikupoolikul kontrolliti paari tunni vältel joobes juhte. Kontrollitud 183 sõidukijuhi hulgas oli kaks joobes juhti, üks ei omanud juhtimisõigust ja üks alkoholijoobes juht oli sõiduki rooli lasknud inimese, kes oli samuti purjus.



Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Imre Veber sõnas, et kui alles hiljaaegu võis liiklejaid kiita kohusetundliku liikluskäitumise eest, näitavad nüüdsed tulemused, et kiitus on end kurjalt ära tasunud.



Veber ütles, et kevad on alles algamas ja sõidukiroolis või sadulas pole kohta juhil, kes vastutustunde unustab.



Homme on Pärnu linnas kavas politseioperatsioon kiiruseületajate tabamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles