Jõõpresse kerkib lasteaiamaja

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre kooli juurdeehitusel käis töö sel nädalal täie hooga, peatöövõtja on AS Gustaf.
Jõõpre kooli juurdeehitusel käis töö sel nädalal täie hooga, peatöövõtja on AS Gustaf. Foto: Ants Liigus

Novembri lõpuks peaks katuse alla saama Jõõpre uus lasteaed, teatas Audru vallavanem Siim Suursild.

Ehitaja süül takerdunud lasteaiahoone ehitus pani Jõõpre elanikud, kes juba 2006. aastast paremaid lasteaiatingimusi ootavad, pettumust tundma.

Töö tellinud Audru vald ütles riigihanke vähempakkumise võitnud ehitusfirmadele lepingu üles ja tegi suvel lisaehitushanke, mille järel sai lasteaia ehitajaks AS Gustaf.

Ehitus on nüüd kallim

Teadmiseks, et Jõõpresse rajatav lasteaiamaja kujutab endast Jõõpre põhikooli juurdeehitust. Septembrist muutus kahe asutuse nimigi: Jõõpre põhikooli ja Jõõpre lasteaia Jõmmu asemel tegutseb nüüd Jõõpre kool, mis kujutab endast koridori-galeriiga ühendatud koolimaja ja lasteaia rühmaruume, selgitas Suursild.

Ehitustööd algasid septembris ja kestsid selgi nädalal täie hooga, samal ajal asfalditi juba maantee kõrval koolini viivat kergliiklusteed.

Juurdeehitus läheb Audru vallale maksma pisut alla 630 000 euro, selle summa sisse pole arvestatud lasteaia sisustust, selgitas vallavanem. “Oleme töödega väga rahul, tundub, et ehitaja valik on end seekord õigustanud,” lisas ta.

Suursilla teatel esitab Audru vald kohtusse hagi eelmise vähempakkumise võitnud ja töödega jänni jäänud firmade Facio Ehituse OÜ ja OÜ Elinord Ehitus vastu, et nõuda ehitajatelt sisse leppetrahv ja ehitusprotsessi kallinemise raha, sest ehitushinnad on vahepeal tõusnud. Nimelt kallines objekti ehitamise maksumus aastaga 58 000 euro võrra. Paraku on OÜ Elinord Ehituse suhtes alustatud pankrotimenetlust ja mainitud summadest poole eest vastutab tõenäoliselt ainult Facio Ehitus.

Gustaf on lubanud hoone üle anda veebruari lõpul ja mudilased tulevad uutesse rühmaruumidesse märtsis. Lasteaia poolel hakkab tegutsema kaks liitrühma, kuhu mahutatakse kuni 44 last. Vallavanema teatel on Jõõpres viis mudilast veel lasteaia järjekorras. Hoone ümbrus haljastatakse kevadel. Muist inventari, voodid ja lauad, tuuakse uude majja vanast lasteaiamajast, puuduvad mööblitükid on kavas soetada järgmisel aastal.

Lapsevanemad ootel

Suursilla andmeil sünnib valda igal aastal 50–60 last, aga peamiselt Papsaare ja Audru aleviku piirkonnas. Valla lasteaedades on üle 300 lasteaiakoha. “Sündivatele lastele peaks meil olema lasteaiakoht tagatud,” ütles ta.

Jõõpre külas pole oma lasteaiamaja kunagi olnud. Lasteaed tegutses kolhoosikontoris, seejärel Jõõpre vanas koolimajas.

“Lapsevanemad ootavad ammu mingit lahendust. Valla arengukavas oli meie vajadus ära toodud juba 2006. aastal. Vana puumaja, kus praegu oleme, on amortiseerunud, ei pea sooja ning kõik ahjudki pole enam köetavad,” rääkis lasteaiaõpetaja Eve Köök.

Päästeamet ja tervisekaitseamet on teinud vallale korduvalt ettekirjutusi, sest lasteaia ruumid ei vasta ettenähtud nõuetele.

Nii tegi Audru vallavolikogu mullu otsuse võtta laenu ja teha valla rahaga koolimajale juurdeehitise kuni 44 lapse tarvis, peale selle õueala ja kõnnitee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles