Siim Kallas: rahastamiskriisi lahendamisel on tehtud mitmeid vigu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas. Foto on illustreeriv.
Siim Kallas. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Reformierakonna asutaja ja au-esimees Siim Kallas ütles, et erakond on kahtlemata teinud rahastamiskriisi lahendamisel vigu, kuid loodab, et erakonna juhtkond teeb tasakaalustatud otsuseid.

Üritustesarja "Meie Euroopa" raames Pärnus viibinud Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas pidas loengu Sütevaka humanitaargümnaasiumis ja kohtus Pärnumaa arvamusliidritega. Kallas rääkis valdavalt majandusteemadel, oli aga nõus "Aktuaalsele kaamerale" kommenteerima praegu Reformierakonna ümber toimuvat.

"Reformierakonnal on kindlasti üks president või üks esimees korraga. Seetõttu on minu hoiak loomulikult see, et Reformierakonna praegune juhtkond langetab oma otsused ja teeb seda nii, nagu nad õigeks peavad. Ma arvan, et rahastamiskriisi lahendusel on tehtud mitmeid vigu, mida on erakond tunnistanud. Aga see ei tähenda seda, et giljotiin oleks ainukene ravim peavalu vastu," rääkis Kallas.

Tema sõnul tuleb asja vaadata laiemas poliitilises kontekstis. On ju ka Reformierakonna suhtes ebasõbralikult meelestatud inimesed möönnud, et põhimõtteliselt on aetud õiget asja. Aga mõistagi elab Kallas omaasutatud erakonnale kaasa.

"Emotsioonid on ikka kaasas. Aga ma ütlen ühte asja veel, mis on täiesti tõsi: kui sa oled ikka eemal - mina olen juba kaheksa ja pool aastat eemal - ja kui sul on ka fookus mujal ja sa oled pühendunud sellele tööle, kus sa praegu oled, siis eks ma vaatan, elan kaasa ja kui nõu küsitakse, ma arvamust avaldan, aga kindlasti ei ole mina see, kes otsustab seda kurssi praegu," selgitas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles