Poolsada õpilasfirmat tuleb Pärnu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegu veel koolipinki nühkivad tulevased ettevõtjad esitlevad ennast Pärnus õpilasfirmade laadal “Pärnumaa jõulud 2012”, mis annab huvilistele ülevaate laste omaloomingust ja veenab neid majandusõppe vajalikkuses maast madalast.

Nädala alguseks oli 11. korda Pärnus toimuvale üritusele registreerunud paarsada noort ettevõtjat 48 õpilasfirmast, neist 19 Pärnust ja maapiirkonnast. Kodukanti esindavad Pärnu-Jaagupi gümnaasium, Häädemeeste keskkool, Pärnjõe põhikool, Sindi ja Koidula gümnaasium, Raeküla kool ja Pärnu ühisgümnaasium ning Pärnu kunstikool.

Ettevõtmise projektijuht majandusõpetaja Mari Suurväli mainis, et tänavune õpilasfirmade laat on rahvusvahelise hõnguga, sest oma toodetega tulevad kohale Moldova esindajad, kelle partner nõuandjana on Junior Archievement Eesti kui noortes ettevõtlikkuse arendaja ning ettevõtluse toetaja.

Osalejad jõuavad Pärnu reedel, pärastlõunal kuulavad õpilasfirmade liikmed ja juhendajad kolledžis ettevõtlusloengut. Müügilauad Port Artur 2 kaubanduskeskuses kujundavad nad laupäeva hommikul, õhtuks selguvad seekordsed üllatajad žürii hinnangu alusel.

Õpilasfirmade laata korraldab Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsioon koostöös Eesti ühiskonnaõpetajate seltsi ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles