Vanglaajaloo uurija ootab abi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu vangla viimane direktor Rain Annusvere, kes praegu on endisi vanglatöötajaid ühendava ja kinnipidamisasutuste ajalugu uuriva MTÜ Status Libertatise juhatuse liige, plaanib tuleval aastal välja anda raamatu Pärnu vangla ajaloo kohta.

“Raamat tuleb Pärnu vangla ajaloost, vanglas töötanud inimestest, vangis olnud isikutest, põgenemistest, arhitektuurist, riigikorraldusest, vangla kujunemisest, aga ka lugudest, mis räägivad eri inimeste kokkupuutest Pärnu vanglaga,” tutvustab Annusvere lühidalt tulevase raamatu sisu.

Raamatu autor ootab väga mälestusi kõigist Pärnu kinnipidamiskohtadest: Pärnu vangla (täiskasvanud, noored, poliitvangid, sundravi), poliitvangla Betti aidas, Lavassaare kontsentratsioonilaager, Kalamehe tänava kasarmu ja sõjavangide laager.

Oodatud on nii vangla-töötajate, karistusaluste kui kolmandate isikute mälestused.

“Olulised on joonised, plaanid, skeemid, fotod, videomaterjal, joonistused, vanglas valminud esemed, luuletused ja laulud, mis räägivad vanglaelust või on sündinud Pärnu kinnipidamiskohtades,” märgib ta.

Mälestusi saab saata e-postiaadressil rain.annusvere@gmail.com ja infot küsida telefonil 5341 2842.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles