Pärnu talisuplejad rassisid basseini ehitada

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Pribõlski (vasemalt), Vladimir Moskalenko, Antonina Hynninen, Tõnu Kütt, Meelis Kõrgekivi ja Artur Tikkerbär eile vastrajatud basseinis.
Nikolai Pribõlski (vasemalt), Vladimir Moskalenko, Antonina Hynninen, Tõnu Kütt, Meelis Kõrgekivi ja Artur Tikkerbär eile vastrajatud basseinis. Foto: Urmas Luik

Pärnu talisuplejate seltsi pool tosinat liiget saagis ja raius eile Papiniidu silla lähedal Pärnu jõe jäässe oma talvise basseini. Kümmeldakse silma järgi paarikümne ruutmeetri suuruses veesilmas iga päev: nädala sees algab suplus kell üks päeval, laupäeval-pühapäeval hommikul kümnest.

„Ametlikke liikmeid on meil 13, aga käijaid on rohkem,” tõdes seltsi raudvara Tõnu Kütt. „Seda just üksiküritajate arvelt, kes kord käivad, siis jälle ei käi.”

Ehkki praeguses kohas käivad Pärnu talisuplejad juba aastaid, vaadati tänavu ringi uue koha järel, ent paraku konkreetsete sammudeni ei jõutud.

Nii jääb pärnakatel selgi aastal kadestada neid Eesti talisuplejaid, kes enne ja pärast jäises vees sulistamist saavad saunas ihu soojendada ja katuse all ruumis riietuda.

Pärnus tuleksid niisuguste kohtadena kõne alla jahtklubi ja sõudebaasidki, kuid paraku on vesi seal liialt sügav.

„Tahtsime teha, aga seal on kohe kaldast neli meetrit vett ja me ei saa seal kogu aeg seista,” tõdes staažikas taliujuja Nikolai Pribõlski. „Tuleb keegi poolemeelne, meil ju lolle jätkub, siin vähemalt ulatuvad jalad rahulikult põhja.”

Eile ainsa naisena mehist seltskonda ehtinud Antonina Hynninen tõdes, et jutud, nagu ekstreemne harrastus õrnemale poolele ei sobiks, ei pea paika.

„Kui ma oleksin varem teadnud, et Pärnuski on hulk alaga tegelejaid, oleksin juba ammu supelnud,” märkis teist talve külmas vees kümblemisest rõõmu tundev Antonina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles