Muuseum valis rahvavalgustajaks Mari Suurvälja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Suurväli.
Mari Suurväli. Foto: PP

Täna annab Pärnu muuseum üle mitme aasta taas välja rahvavalgustaja auhinna. Sedakorda pälvib tunnustuse Tartu ülikooli Pärnu kolledži projektijuht Mari Suurväli Pärnu väärikate ülikooli eduka eestvedamise eest.

Pärnu väärikate ülikool on 2009. aastal loodud loengusari, kuhu on kuulajateks oodatud üle 50 aastased pärnakad ja pärnumaalased, kõnelejaiks Eesti tunnustatumad teadlased.

Varasematel aastatel on rahvavalgustaja tiitli pälvinud 2009. aastal koduloouurija Vaike Birk ja ajaleht Pärnu Postimees, ning 2010. aastal Pärnu Koidula gümnaasium noorte etlejate konkursi "Koidulauliku valgel" korraldamise eest.

Auhinnaga käib kaasas Veenuse Bastioni sepikoja sepa Gunnar Varese loodud taies.

Koidula muuseumi klassitoas toimuval koosviibimisel tänab muuseum annetajaid ja toetajaid, kes on aidanud kaasa kohaliku ajaloopärandi säilitamisele või andnud panuse muuseumitegevuse käivitamisse Pärnu muuseumi uues asukohas Aida tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles