Kommentaar: Mõttetalgud – teeme ise ära!

, “Minu Eesti” kommunikatsioonitoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Ilmselt võib mõttetalgutel toimuma hakkav inimestele seostuda järjekordse korteriühistus või vallamajas toimunud koosolekuga, kus osalejad üksteisest üle karjuvad või teravaid kriitikanooli pilluvad. Sedapuhku ei otsita aga 1. mail süüdlasi ning nukrad miks-lood jäetakse kõrvale. Iga inimene saab endale südamelähedasel teemal arutada, midagi paremaks muuta ja ära teha. Küsimus, mida esitada, peab vaid algama sõnaga „kuidas“.


Miks üldse peaks ennast 1. mail kodust välja ajama? Mõttetalgud püüavad kummutada inimeste umbusku ja näidata, et iga kodanik saab Eestis midagi ära teha. Koostegutsemine on kasulik, sest üksinda ei pruugi jõust ja vahest teadmistestki piisata. Kuid kindlasti leidub lähikonnas inimesi, kes just seda oskavadki. Miks oodata, et keegi ülevalt krabisevat puistaks ning meie enda asju ära otsustaks.



Loodetavasti näitab 1. mai, et eestlased tahavad ise oma riigi ja kodukoha arengus kaasa rääkida. Ühtehoidmine ja koostegemine aitab ehk raskel ajal probleemidele lahenduse leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles