Puiduladestajad rikuvad nõudeid

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teedemeestele teevad meelehärmi metsatöötlejad, kes seadusvastaselt ladestavad puitu riigimaanteede kaitsevööndisse.
Teedemeestele teevad meelehärmi metsatöötlejad, kes seadusvastaselt ladestavad puitu riigimaanteede kaitsevööndisse. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teedemeestele teevad meelehärmi metsatöötlejad, kes seadusvastaselt ladestavad puitu riigimaanteede kaitsevööndisse, kinnitab Lääne teedekeskuse direktor Enn Raadik.


“Puid ladestatakse omavoliliselt ja sõiduteele nii lähedale, et tekitatakse liiklusohtlikke olukordi. Puitu laaditakse lausa maanteedel, aga ühtegi hoiatusmärki välja ei panda,” räägib Raadik, kes juhib Pärnu-, Viljandi-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaad ühendavat teedekeskust.



Raadiku sõnutsi sõidetakse teekraavid umbe, mistõttu on takistatud vee äravool, ladestamise kohti ei korrastata, tee maa-ala ja loodus jäävad reostatuna maha.



“Teekaitsevööndis, kaasa arvatud erakinnistutel, peab puude ladestamine olema kooskõlastatud tee valdajaga, kes väljastab vastava loa,” selgitab Raadik. Lisades, et teekaitsevööndi korrashoiu nõuete rikkumise eest võib ladestajat karistada trahviga kuni 100 trahviühikut, juriidilist isikut kuni 30 000 krooniga.



“Seaduse järgimisele ja üksteise tööst lugupidamisele kutsume erafirmasid ja erametsade omanikke, riigimetsa majandamise keskus on oma tegevuse meiega kooskõlastanud ja neile ei ole etteheiteid,” mainib Lääne teedekeskuse direktor. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles