Häädemeeste läheb üle korraldatud jäätmeveole

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmejaam
Jäätmejaam Foto: Marina Puškar.

Korraldatud jäätmeveole minek 1. maist põhjustab Häädemeeste valla elanikes üksjagu pahameelt, sest valla uue korra järgi tuleb nüüd majapidamistel lasta jäätmeid ära vedada vähemalt kord kuus.


Seni võisid inimesed otse ettevõttesse helistades vajadusel veoperioodi pikendada, 1. maist veab vedaja konkursi võitnud RagnSells kõikjalt prügi aga ühtsetel alustel.



Kui Häädemeeste valla hajaasustuspiirkonna elanikud võivad taotleda vallavalitsuselt veoperioodi pikendamist korrani kvartalis, siis tiheasustusalal elavail inimestel see võimalus puudub.



Häädemeeste valla keskkonnaspetsialist Kerli Laur lausus, et põhjus, miks majapidamiste vahel vahet tehakse, on jäätmeseaduses, mis korraldatud jäätmeveol tiheasustusega piirkondades ei luba tühjendada prügikonteinereid harvem kui kord kuus, et vältida jäätmetest tuleneda võivat ohtu tervisele ja keskkonnale.



Ühtsetel alustel ja tingimustel korraldatud jäätmeveole minek on ühtlasi põhjus, miks inimesed ei saa RagnSellsi teenuse kasutamist jätkata vanade lepingutega.



Lauri sõnutsi saab ta aru, et kogu vald on ju tegelikult maapiirkond, kus kõigis majapidamistes ei pruugi ühtmoodi koguses prügi tekkida, kuid vald ei saa seadusest mööda hiilida.



Samal ajal ei keela keegi esitada vallavalitsusele veoperioodi pikendamise avaldust ja siis on juba vallavalitsuse otsustada, kas seda peetakse erandkorras põhjendatuks. Üks võimalusi on kasutada mitme majapidamise peale ühist jäätmekonteinerit.



Laur tõdes, et viimastel päevadel on tulnud kümneid kõnesid ja e-kirju päevas, sest uus kord tekitab üksjagu küsimusi, ning kinnitas, et on küsimustele vastamas valla eri paigus toimuvail infopäevadel täna ja esmaspäeval.



Vallavalitsus vaatab esimesed laekunud taotlused üle ja otsustab nende rahuldamise teisipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles