Eesti päästemeeskond jõudis tagasi Hollandis toimunud suurõppuselt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Foto on illustreeriv.
Päästeauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Enne pühi Hollandis toimunud suurõppuselt naasnud Eesti päästemeeskond on sellistel õppustel osalemise välja teeninud oma panuse eest missioonidel ja õppustelgi.

Eesti on maailmas oma päästemeeskonnaga juba tuntuse saavutanud, tõdes päästemeeskonna juht Ivar Kaldasaun "Aktuaalsele kaamerale".

Hollandis toimunud õppuse näol on tegemist sarjaga, kus osalevad Holland, Taani, Prantsusmaa, Eesti ja Bulgaaria. Õppused on põhjalikult ette valmistatud ja seal toimetab lausa oma telekanal. Meeskonna juht Ivar Kaldasaun ütles, et Eesti on selle koha pealt võitja, kuna on maailmas oma päästemeeskonnaga juba tuntuse saavutanud.

"Eesti päästemeeskond on käinud meditsiinimeeskonnana missioonil juba kahel korral, üks kord Pakistanis, teine kord Indoneesias. Sama moodi on Eesti pumpamismeeskond käinud missioonil, Eestist on käinud missioonil erinevad eksperdidki. Eesti on maailmas selles valdkonnas tuntud ja tänu sellele me oleme arvestatav partner õppuste läbiviimisel ja korraldamisel, ka hindajate ja treeneritena löövad kaasa paljud meie inimesed," rääkis Kaldsaun.

Meditsiinirühmal on päästemeeskonnas ülioluline roll. Paljudel missioonidel vajatakse just ööpäev läbi töötavaid välihaiglaid, Hollandi õppusel sai sellist suurt tööd harjutada.

"Meie soov oli õppusel see, et meil oleks 36 tundi järjest patsiente. See oli meeskonna jaoks väljakutse testida ööpäevaringset tööd ja korraldajad pakkusid meile seda võimalust," lausus päästemeeskonna meditsiinirühma juht Raido Paasma.

Õppustesarjas osaledes tuleb Eesti meeskonnal endalgi üks rahvusvaheline suurõppus korraldada. See toimub kevadel Läänemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles