Röövpüük tõi üle 21 000 euro suuruse maksekohustuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus mõistis möödunud nädalal kalapüügiga tegelevalt isalt ja pojalt välja üle 21 000 euro, kuna mehed olid peamiselt ahvenate röövpüügiga tekitanud keskkonnale suure kahju.

Kohus karistas 1954. aastal sündinud Elmut loodusliku loomastiku kahjustamise eest pooleaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga, tema 1984. aastal sündinud poega Kaidot aga isa aitamise eest neljakuuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Keskkonnale tekitatud kahju hüvitamiseks peavad isa ja poeg kohtu otsusel hüvitama solidaarselt 21 584 eurot.

Süüdistuse järgi püüdis Elmu tänavu aprilli keskel Pärnumaal Tõstamaa vallas Liivi lahel 78 eri pikkusega nakkevõrguga 1314 ahvenat ja kaheksa koha ning veidi eemal veel viie nakkevõrguga neli haugi ja kaks lesta. Samas oli Elmul kutselise kalurina õigus kasutada vaid viit võrku, samuti oli ta püügile seadnud lubatust väiksema silmasuurusega võrgud. Elmuga oli merel kaasas poeg Kaido, kes aitas isa röövpüügil.

Keskkonnaamet arvutas hiljem välja, et püütud kaladega tekitasid Elmu ja Kaido keskkonnale  21 584 eurot kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles