AS Pärnu Vesi rikub konkurentsiseadust

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vesi.
AS Pärnu Vesi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Konkurentsiamet leiab, et AS Pärnu Vesi on vaid ühele oma lepingupartneritest veeteenuste müügi eest tulemustasu makstes kuritarvitanud monopoolset seisundit.


Taotluse kontrollida Pärnu Vee tegevust esitas konkurentsiametile möödunud aasta juunis Eesti korteriühistute liidu Pärnu büroo. Nende väitel ei kohtle Pärnu Vesi oma lepingupartnereid võrdselt, kuna maksab veearvete tähtaegse laekumise eest viieprotsendist tulemustasu ainult AS ISS Eestile. Lepingupartner Helfer Kinnisvarahalduse OÜ-le ega korteriühistutele ei ole Pärnu Vesi tulemustasu pakkunud.



Pärnu Vee üle 50 miljoni kroonisest veeteenuse osutamise aastasest käibest moodustab ISSi osa ligikaudu 2,2 miljonit krooni, millest nimetatud viieprotsendine  tulemustasu on üle 90 000 krooni.



Möödunud aasta juunis taotles 17 Pärnu korteriühistut, mis kokku esindavad 1541 korterit, konkurentsiameti andmetel Pärnu Veelt võrdset kohtlemist ja ISSiga samaväärsetel tingimustel tulemustasulepingu sõlmimist. Pärnu Vesi aga ei teinud neile vastuseks pakkumist niisuguse lepingu sõlmimise kohta ega selgitanud tingimusi, millele isik peab vastama, et tal oleks õigus tulemustasulepingut sõlmida.



Konkurentsiamet leidiski, et ISS on Helfer Kinnisvarahalduse ja korteriühistutega võrreldes seatud põhjendamata soodsasse konkurentsiolukorda, ning saatis möödunud nädalal Pärnu Veele ettekirjutuse, mille kohaselt ettevõte peab ebavõrdsed äritingimused 1. juuniks kõrvaldama.



“Konkurentsiamet andis enne pressiteate, kui meile kirja saatis,” ütles Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk, kelle väitel pole Pärnu Vesi ettekirjutust saanud. “Me otsustame selle lõpetamise loomulikult vastavuses konkurentsiameti ettekirjutusega. Aga mida me edasi teeme ja kuidas, sellele küsimusele ei saa ma enne vastata, kui olen tutvunud ettekirjutuse sisuga,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles