Torutööd jätkuvad Räämal, Audru vallas ja Paikusel

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torutööd.
Torutööd. Foto: Urmas Luik

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) rahuldas AS Pärnu Vee taotluse rahalise toetuse saamiseks Tallinna maantee, Lille, Raba ja Allika tänava vahelisel alal uue ühisveevärgi ja kanalisatsioonitorustiku rajamiseks, samuti Paikuse ja Audru vallas.

Pärnus on torutööd jaotatud kolme ossa, rahastamistaotlus on rahuldatud esimeses osas, mis hõlmab töid Piiri tänaval Allika tänavast Rohu tänavani. Samuti Oja tänaval lõigus Tallinna maanteest Rohelise tänavani, seejärel Rohelisel tänaval Allika tänavast Ilvese tänavani. Töövõtu esimesse ossa jääb ka torutöö Siili tänaval ja Ilvese tänaval Rääma ojast Ülase tänavani.

Projekti maksumuseks on prognoositud 915 237 eurot, millest 612 294 eurot saadakse toetusena ja 302 943 eurot maksab Pärnu Vesi.

Nimetatud tööde tulemusena saab kvaliteetse joogivee 16 kinnistut, kus seda võimalust varem polnud. Reoveekanalisatsiooniga saab võimaluse liituda 67 kinnistut, kokku rajatakse 87 nõuetekohast liitumispunkti.

Maasse kaevatakse 672 meetrit uut torustikku ja 206 meetrit torusid rekonstrueeritakse. Peale selle rajatakse üks uus reoveepumpla.

Piirkonna kahes järgmises töökorda ootavas osas asuvate kinnistute kvaliteetse vee ja kanalisatsiooniga liitumine on kavandatud 2014. ja 2015 aastasse. “Mis puutub maapiirkondadesse, siis mul on hea meel koostöö üle Paikuse ja Audru vallavalitsusega,” sõnas AS Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk.

Selle tunnistuseks on Suugi ütlust mööda KIKi nõukogu otsus rahuldada Paikuse vallavalitsuse taotlus toetuse saamiseks Paikuse alevi Jõekalda tee veetorustiku rekonstrueerimiseks summas 76 581 eurot ja Audru vallavalitsuse taotlus varustada 134 342 euro eest kvaliteetse joogiveega Kõima, Lindi ja Ahaste küla. Sama töö tehakse Liu külas, kus kulub ühisveevärgi rajamiseks 103 886 eurot toetusraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles