Riigikohus on kalafarmiga kimpus

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Vana aasta viimasel päeval pidi riigikohtu kriminaalkolleegium langetama otsuse riigiprokuratuuri edasikaebuse suhtes Audrusse kalafarmi kavandanud FjordFresh OÜ ja selle juhtide Alar Oppari ning Thorben Nielseni kohtuasjas.

Mäletatavasti süüdistas riigiprokuratuur Opparit mõjuvõimuga kauplemises ja altkäemaksu vastuvõtmises ning Nielsenit Opparile altkäemaksu andmises. Mõlemale nõuti pooleaastast tingimisi karistust kolmeaastase katseajaga.

Nii Pärnu maakohus kui Tallinna ringkonnakohus on mehed esitatud süüdistustes õigeks mõistnud.

Jõulude eel ilmus riigikohtunike Hannes Kirise, Eerik Kergandbergi ja Lea Kivi allkirjaga kohtumäärus, millega Oppari-Nielseni kriminaalasi antakse läbivaatamiseks riigikohtu kriminaalkolleegiumi kogu koosseisule, sest riigikohtu kolmeliikmelises koosseisus tekkisid seadust kohaldades põhimõttelist laadi eriarvamused.

Thorben Nielsen, kes viimasel ajal on äriasjus viibinud Taanis, ei soovinud kohtuasja kummalist seisu kommenteerida.

Põhimõtteliselt on võimalik selline areng, et kriminaalkolleegiumi kogu koosseis ei pruugi samuti üksmeelele jõuda. Sel juhul annab asja suunata arutamisele riigikohtu 19-liikmelisele üldkogule. Sealt omakorda võib asja saata tagasi Tallinna ringkonnakohtusse.

Audru kalafarmi kriminaalasi ja kohtutee on väldanud juba viis aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles