Pärnu lahelt tabati seadust rikkunud kalamehed

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää alt püütud kala. Foto on illustreeriv.
Jää alt püütud kala. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne prefektuur ning keskkonnainspektsioon tabasid Pärnu lahel tehtud kontrollreidil püügiloata kalamehi, kelle saagi hulgas oli alamõõdulisi kalu.

Kalandustegevust kontrolliti sel kolmapäeval kell 15-18 Pärnus Papiniidu ja Side tänava pikenduste vahelisel merejää alal.

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo Pärnu kordoni ja keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni ametnikud kontrollisid 30 harrastuskalurit. Keskkonnainspektsioon algatas kaheksa menetlust, neist kuus puudutasid alamõõduliste kalade püüki ning kaks püügiloata kalastamist.

Seoses seadusemuudatusega on alates möödunud aasta novembrist ka politseil õigus kalapüügiseaduse täitmise järelevalvet teostada. Kindlasti jätkavad nii politsei kui ka keskkonnainspektsioon edaspidi aktiivset järelevalvet kalavarude säilimise tagamise nimel.

Politsei tuletab ühtlasi kõigile meelde, et nii ilmastiku- kui ka jääolud on äärmiselt muutlikud. Seetõttu tasub veekogudel liikudes olla väga ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles