Tulu deklareerimisel tuleb muudatusi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliamet (MTA) annab teada, millised on tänavu suuremad muudatused füüsilise isiku tulu deklareerimisel.

Alates 2012. aastast võib maksumaksja eluasemelaenu intresse, koolituskulusid, kingitusi ja annetusi maha arvata kokku kuni 1920 eurot, kuid mitte rohkem kui 50 protsendi ulatuses oma sama maksustamisperioodi tulust.

Summaline piirang on vabatahtlikel kogumispensioni maksetel. Kui seni rakendati tulust maha arvamisel piirangut kuni 15 protsenti maksumaksja tuludest, siis nüüd tuleb arvestada ülempiiriga, mis on kuni 6000 eurot aastas.

Kasvava metsa raieõiguse ja raiutud metsamaterjali müügist saadud tulust saab maha arvata ja kuni kolmele järgnevale maksustamisperioodile edasi kanda metsa majandamisega seotud kulud. Samuti võib kasu maksustamise edasi lükata kuni kolmele järgnevale maksustamisperioodile.

Eelmise aasta tulu saab deklareerida elektrooniliselt 15. veebruarist. Samast kuupäevast saab eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke MTA teenindusbüroodest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles