Taluperemehe mõrvanud noormehe karistus jäi jõusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikohus jättis täna muutmata 2011. aasta talvel röövimise käigus Pärnumaal taluperemehe mõrvanud noormehe vanglakaristuse.

Riigikohus tühistas küll Alo Raagmaa (23) süüdimõistmise ühes tapmisele kihutamise episoodis, kuid jättis muutmata tema süüdimõistmise röövmõrvas ja talle selle eest määratud 14aastase vanglakaristuse, vahendas ERRi uudisteportaal.

Mullu suvel jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata Pärnu maakohtu otsuse, millega Raagmaa mõisteti süüdi mõrvas, röövimises, omavolilises sissetungimises, varguses ning relva ja laskemoona ebaseaduslikus omamises ja tapmisele kihutamise katses.

Lääne ringkonnaprokurör Anne Sillaots nõudis Raagmaale 16 aasta pikkust vangistust. Raagmaa kaitsja vandeadvokaat Ants Nõmmik leidis, et noormehele võiks määrata lühema vangistuse, kui nõudis talle kohtuvaidluses prokurör.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tungis Raagmaa 2011. aasta 10. veebruaril kärbikuga relvastatult ja rätikuga nägu varjates röövimiseks talumajja Surju vallas. Röövimise käigus tulistas ta 75aastast majaperemeest, kes suri saadud vigastustesse kohapeal.

Seejärel võttis Raagmaa majast kaasa rahakoti koos dokumentide, raha, pangakaardi ja PIN-koodiga, kuldesemeid ja jahipüssi koos laskemoonaga ning süütas maja kuriteo jälgede varjamiseks põlema.

Samal ja järgmisel päeval võttis Raagmaa röövitud pangakaardiga korduvalt välja sularaha, kokku üle 1100 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles