Eelarveettepanekuid tegi ainult opositsioon

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees.

Pärnu negatiivse lisaeelarve projekti muutmiseks tegi ettepanekuid ainult opositsioon, Reformierakond arutab lisaeelarvet esmaspäeval ja kogu koalitsioon teisipäeval.


Sotsiaaldemokraadid Epp Klooster ja Valter Parve esitasid ettepaneku suunata lasteaia Trall rekonstrueerimistöödeks ette nähtud 500 000 krooni lasteaia Pillerpall akende ja uste renoveerimiseks, et lasteaia soojapidavust parandada.



Sotsiaaldemokraadid soovivad, et erahuvikoolidele ette nähtud eraldisi vähendataks solidaarselt teiste valdkondadega, kuid mitte rohkem kui kümme protsenti. Raha selleks soovitasid nad võtta valitsemiskulude (sealhulgas personali- ja lähetuskulude) vähendamise ja mainekujunduskulude lõpetamise arvelt.



Sotsiaaldemokraadid tegid ettepaneku mitte lõpetada Ülejõe haruraamatukogu tegevust ja näha jätkuvalt ette raha selle ülalpidamiseks. Raha selleks soovitasid nad võtta valitsemiskulude vähendamise ja PAUH-süsteemi ülalpidamise arvelt.



Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon tegi ettepaneku suurendada praegu menetletava 75 miljoni krooni suuruse negatiivse lisaeelarve mahtu 125 miljoni kroonini. Eelarve kulupoole proportsioonid soovitasid nad muuta 2005.-2006. aasta eelarvete sarnaseks, vähendades eeskätt valitsemiskulusid.



Sotsiaaldemokraadid ja IRL kuuluvad linnavolikogus opositsiooni.



Reformierakonna Pärnu piirkonna juhatus ja fraktsioon koguneb lisaeelarvet arutama esmaspäeval kell 16. Koalitsioon arutab lisaeelarvet teisipäeva hommikupoolikul.



Neljapäeva õhtul lõppes lisaeelarve parandusettepanekute esitamise tähtaeg. Ometi võib ettepanekuid teha ka istungi ajal. Tõenäoliselt arutatakse lisaeelarvet 21. mai linnavolikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles