Remmeli firma on linnale võlgu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme euroga Mõnusas Margaritas enam süüa ei saa. Tuntud inimeste abikaasad jäid linnale võlgu ja majas hakkavad tegutsema uued üürnikud.
Kolme euroga Mõnusas Margaritas enam süüa ei saa. Tuntud inimeste abikaasad jäid linnale võlgu ja majas hakkavad tegutsema uued üürnikud. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus üüris restoranide Si-Si Pitsa ja Pasta ning Mõnus Margarita ruumid uutele omanikele, sest endised omanikud jäid linnale võlgu.

Läinud aastal kesklinnas avatud Si-Si Pitsa ja Pasta kuulus kuni eelmise aasta 18. oktoobrini Cardo Remmelile ja Kaja Merila-Remmelile. Seejärel sai söögikohta pidava OÜ Nebbiolo ainuomanikuks Mostarda OÜ kaudu Kaja Merila-Remmel.

Naistel on sidemeid

Remmelite firma hakkas linnavalitsusele piinlikkust valmistama möödunud aasta augustis, praegu on tema võlg linnavalitsuse ees 11 430 eurot. Järjest halvenev majandusseis oli ilmselt põhjuseks, miks omandisuhteid muudeti. Maksuametile võlgnes Nebbiolo eile 28 198 eurot.

Pärnu linnale kuuluva Akadeemia 5 söögikohtade pidajad on linnavalitsusele pidevalt peavalu valmistanud, ent nende omanikud Kaja Merila-Remmel, Evelin Reimann ja Diana Kadaru (endine Vain) omavad häid sidemeid. Naiste ärikäekiri oli räpane: ruumide üürilepingut hoiti ühe, toitlustusäri aeti teise firma alt. Kuigi Mõnusat Margaritat pidavad Servitris ja Rekata Grupp lõpetasid pankrotiga, jäid ruumid naistele alles, sest üürileping oli OÜ Lehe nimel.

Pärast ranna rajoonis asuva Si-Si restorani avamist hoolitses Kaja Merila-Remmel rohkem selle eest ja jäi kolme naise ühisärisse vaid passiivseks omanikuks. 2011. aasta oktoobris Akadeemia 5 üüripind poolitati. Lehele jäid raamatukogu-poolse sissekäiguga ruumid ja kelder, teatri-poolse sissekäiguga pind üüriti osaühingule Primo Condire, millest hiljem sai Nebbiolo.

Cardo Remmel vedas kaaslasi alt

Huvitav oleks teada saada, miks linnavalitsus osa üüripindade ümberkantimisega Primo Condirele nõustus, sest Lehe viivitas pidevalt üüri maksmisega. Eelmise aasta lõpu seisuga võlgnes Lehe linnavalitsusele 6692 eurot.

Tõenäoliselt ei suutnud Toomas Kivimägi linnavalitsus valimisliidu nimekirjas teisena kandideerinud ja vahepeal volikogu esimehe ametit pidanud Cardo Remmeli perefirmale lihtsalt ära öelda. Võib-olla loodeti, et uus üüriline tasub raha korrektselt ega valmista piinlikkust.

Remmel ja tema naine vedasid valimisliidu kaaslasi alt ja see võiski olla üheks põhjuseks, miks Cardo Remmel lõpuks Estonia juhataja koha kaotas. Nagu sageli, mängis saatuslikku rolli naine.

Akadeemia 5 ruumide väljaüürimiseks korraldas linnavalitsus Mõnusa Margarita ruumide eelläbirääkimistega pakkumise. Konkureerijaid oli kaks: Diana Kadaru abikaasa Raul Kadaru ja lätlasele Agris Treijsile kuuluv OÜ Eestilat.

Linnavalitsus lahendas olukorra saalomonlikult. Mõnusa Margarita ruumid anti Raul Kadarule, kes asutas Fragum OÜ. Si-Si Pitsa ja Pasta ruume pakuti Treijsile, kellele kuulub näiteks Salacgrivas asuv populaarne Pootsmani baar ja kes on juba mitu kuud Pärnus toitlustusäri laiendamiseks ruume otsinud.

Mõlemad maksavad linnale üüri 3.64 eurot ruutmeetri eest kuus, mõlema rendilepingu pikkuseks on viis aastat.

Paari kuu pärast avavad mõlemad toitlustuskohad taas uksed. “Andke nüüd aega atra seada. Paar–kolm kuud on need ruumid kahjuks klientidele suletud,” ütles Raul Kadaru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles