Kaks õpetajat kiusanud poissi tunnistasid valet käitumist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa keskkool.
Tõstamaa keskkool. Foto: Ants Liigus

Nii Tõstamaa vallavanem kui koolijuht tõdevad, et niisugust õpetaja kiusamist ei oleks tohtinud juhtuda. Kaks intsidendis osalenud poissi aga tunnistasid, et käitusid valesti ja palusid õpetajalt ja kooli juhtkonnalt vabandust.

Tõstamaa vallavanemale Toomas Rõhule pole probleemid Tõstamaa keskkooli matemaatikaõpetajaga võõrad. Igaüks pole võimeline end teismeliste õpilaste ees kehtestama ja paljud on just sel põhjusel õpetajaameti jätma pidanud. Konkreetsel juhul otsustas kool, et õpetajale jäävad gümnaasiumiklassid, kus ta sai hästi hakkama, aga 13. klassis poleks ta pidanud tunde andma, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Vallavanem pani imeks, et õpetaja laskis end nii pikka aega mõnitada. Tegelikult tulnuks tund, millest niikuinii midagi välja ei tulnud, lõpetada. Samal seisukohal on koolijuht Toomas Mitt, kelle hinnangul oleks õpetaja pidanud juhtunust kohe talle rääkima.

"Reageering peab olema kohene, ei saa niimoodi, et jupp aega ootame-vaatame, mis nüüd saab," märkis Mitt, lisades, et kuigi õpilased  filmisid kiusamist mobiiltelefoniga, ei tohi kooli kodukorraeeskirjade järgi sisselülitatud mobiili ja elektroonikaseadmeid tunnis olla, kuid see on õpetaja otsustada, kas neid kasutada või mitte.

Direktori jutu järgi kahetsesid kahe nädala taguses intsidendis osalenud koolipoisid juhtunut juba üleeile, eile palusid nad nii õpetajalt kui koolijuhilt avalikult vabandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles