Politseikool toidab Paikuse kooli lapsi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikooli lapsed peavad sel nädalal läbi ajama supiga, mis tuuakse termostes naabruses asuvast õppeasutusest. Pildil peseb termoseid ainus rivis olev köögitädi Silvia Hõbenik.
Paikuse põhikooli lapsed peavad sel nädalal läbi ajama supiga, mis tuuakse termostes naabruses asuvast õppeasutusest. Pildil peseb termoseid ainus rivis olev köögitädi Silvia Hõbenik. Foto: Urmas Luik

Et Paikuse põhikoolis on suurem osa köögitöölistest haiged, jõudis Pärnu külje all asuv õppeasutus laste toitlustamiseks kokkuleppele lähedal paikneva politseikooliga, kust tuuakse õpilastele termostes suppi.

Paikuse põhikooli direktori Aare Külaotsa teatel haigestus kooli sööklas kolm töötajat neljast ja nii ei olnud koolil võimalik nädala alguses pakkuda õpilastele korralikku sooja koolitoitu.

“Võtsin ühendust politseikooliga, kus olen ise varem töötanud, ja võib öelda, et vanad sidemed kulusid nüüd marjaks ära – politseikool nõustus meile suppi valmistama,” rääkis Külaots. “Nad toovad supi termostes meile, lapsed söövad nagu ikka kolmes vahetuses.”

Sisekaitseakadeemia alluvuses oleva politsei- ja piirivalvekolledži direktori Aivar Toompere sõnade kohaselt soovis Külaots esmalt korravalvekooli köögipersonali suisa nädalaks ajaks tööle võtta, kuid lõpuks jõuti kokkuleppele supi valmistamises.

“Politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli söökla valmistab lastele iga päev 400 portsjonit suppi, mis viiakse termostega põhikooli. Nii on lapsed sooja toiduga kindlustatud,” kinnitas Toompere. “Termostega aitas meid Pärnumaa Kaitseliidu malev ja Paikuse põhikoolis tööl olev ainus köögitädi aitab siis supi laiali jagada.”

Toompere kinnitusel on 400 portsjonit aukartustäratav kogus ja nii saavad politseikooli kokad üksjagu lisakoormust – järgmise päeva supimaterjal valmistatakse ette juba eelneval õhtul.

“Õnneks läks meil sel nädalal kaks rühma Murastesse, nii on koolis praegu vähem rahvast,” lisas Toompere. “Ühtki kooli me varem niimoodi hädast välja ei ole aidanud, küll oleme olnud abiks toitlustamisel näiteks vallaüritustel.”

Paikuse põhikooli ning politseikooli diil kehtib esialgu nädala lõpuni ja põhikool tasub supi eest arve alusel.

Kui juhtub, et Paikuse põhikooli köögipersonal ei saa uueks nädalaks terveks, võib abikokkulepe pikeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles