Kioskid ootavad jäätisefirmade heakskiitu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu küsib uute jäätisekioskite rajamisel nõu Eesti jäätisefirmadelt. Praktiliste näpunäidete kõrval oodatakse neilt tuge müügipunktide väljaehitamisel.

Aasta eest lõppenud jäätisekioski arhitektuurikonkursi eesmärk oli välja kujundada terviklik arhitektuurne vorm ja stiil, mille kaudu pakutakse jäätist Pärnu kuurorditsoonis ja mujalgi linnas. Samal ajal pidi kioski arhitektuurne lahendus olema koostatud nõnda, et seda saaks võimalikult vähese ümberehitusega kohandada muude kaubagruppide, näiteks lillede või suveniiride müügiks, ja funktsionaalseid variatsioone seoks üldine arhitektuurne kooskõla.

Kokku laekus konkursile 32 tööd. Esimese ja teise preemia saanud tööde autoritega jätkas linn koostööd ja nendega on tänaseks sõlmitud lepingud projekti koostamiseks.

“Teiseks tulnud võistlustöö “Kihiline” on saadetud jäätisetootjatele seisukoha võtmiseks. Esikohatöö “Jäätis kuubis” lähetame jäätisemeistritele selle kuu keskel,” räägib linnaarhitekt Karri Tiigisoon. “Oleme seadnud eesmärgiks vähemalt ühe kioski püstitamise käesoleval aastal. Kas see õnnestub, peaks selguma hiljemalt märtsi alguseks.”

Linnal on seega plaanis realiseerida mõlemad konkursil parimaiks tunnistatud tööd.

“”Kihiline” on kompaktsem ja kioskilikum, “Jäätis kuubis” aga kohvikulikum ja veidi eksklusiivsem, nii et nad pigem täiendavad üksteist. Eks paistab, mis tuleb, töö käigus võib välimus mõnevõrra muutuda,” ütleb arhitekt. Kioskid tulevad hooajalised, suve alguses ja lõpus nad teisaldatakse.

Jäätisetootjatelt oodatakse eelkõige praktilisi nõuandeid, kuidas ja mida peaks kioskite juures muutma. Ettevõtete kanda jääb kioskite rajamise rahaline poolgi, see tähendab, et linn ise neid ei ehita. Millistel tingimustel firmad kioskitesse panustavad, on veel lahtine.

“Kui nende huvi peaks olema kadunud, siis ei oska öelda, mida teha,” tunnistab Tiigisoon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles