Pärnumaal mõtles talgutel 850 inimest

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskuses juhtis mõttetalguid Pärnu juurtega laulev näitleja Jüri Aarma.
Raeküla Vanakooli keskuses juhtis mõttetalguid Pärnu juurtega laulev näitleja Jüri Aarma. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa mõttekodades osales 850 kaasamõtlejat, mis on maakonna koordinaatori Krista Habakuke ütlust mööda hea tulemus.


“Minu Eesti” Pärnumaa koordinaator Krista Habakukk ütles Raadio Pärnule, et mõttetalgutele oli maakonnas registreeritud 600 inimest, kuid osalejaid oli rohkem. 850 inimest on üks protsent kogu Pärnumaa täiskasvanud elanikkonnast, millega Pärnu maakond on osalejate arvult viiendal kohal.



Habakuke sõnul tegid Pärnumaa kojavanemad tublit tööd, et inimesed kohale tuleksid. Suurt erinevust maapiirkondade ja Pärnu linna osalejate vahel ei olnud, veidi oldi küll maal aktiivsemad. Linna aktiivseim mõttekoda oli Raekülas.



Häid näiteid, kuidas kokkutulnud inimesed saavad ühiselt arutades kohalikele probleemidele lahendusi leida, oli Habakuke sõnade järgi palju. Näiteks Kilingi-Nõmme mõttekojas tekkis arutelu, miks valla ettevõtjad käivad kartulit müümas Pärnu turul, kuhu valla elanikud seda ostma sõidavad. Selgus, et probleem on kergesti lahendatav ja kohalikud inimesed on nõus ise kartulikasvataja koju kartuli järele sõitma.



Pärnjõel püstitasid kohalikud noored küsimuse, kuidas saaks piirkonda tekitada ujumiskoha. Mõttetalgutele oli tulnud üks piirkonna maaomanik ettepanekuga, et tema maal asuvast karjäärist võiks teha veeaia. Ta lootis, et ehk leiab ta mõne inimese, kes on nõus appi tulema, aga tegelikult ootas teda ees punt noori, kes olid valmis kaasa lööma.



Habakuke sõnul oli väga rõõmustav, et mitmes mõttekojas osales palju noori vanuses 15 kuni 18, keda tavaliselt aktiivseteks kaasamõtlejateks ei peeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles