Krista Habakukk: Tulemuslik päev igal juhul

, mõttetalgute Pärnumaa koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõttetalgute Pärnumaa koordinaator.
Mõttetalgute Pärnumaa koordinaator. Foto: Henn Soodla

Minu arvates õnnestusid mõttetalgud maakonnas igati. Kõik kojad avasid uksed ning 600-le registreerunud talgulisele tuli lisa nende näol, kes ennast kirja ei olnud jõudnud panna.


Kuigi algul oli ja ehk on praegugi hulgaliselt skeptikuid, kes ei saanud mõttetalgutest aru ega pidanud sellist mõtlemise aktsiooni mõistlikuks, peab nentima, et tagasiside nendelt, kes osalesid, on ääretult positiivne.



Kojavanemad tõid välja, et ettevõtmise õnnestumisele andsid suure kaalu väljastpoolt tulnud talgujuhid. Nemad ei lasknud kohapealsetel inimestel kapselduda. Kuna kojad olid avatud ja reklaam avalik, leidus kodasid, kuhu tuldi osalema lausa Tallinnast, jälle oli see kohalikele talgulistele väga hea ja motiveeriv üllatus.



Samuti tulid seekord välja inimesed, kes seni võib-olla polnud ühistegevuses osalenud. See kõik tõi kaasa värskeid mõtteid, teisalt tekkisid kojas kontaktid ja kokkulepped.



Ise osalesin Soometsa mõttekojas. Meiegi teemad olid peamiselt kohalikku laadi. Kuidas rahvas kodunt välja saada? Kuidas soodustada töökohtade teket? Noortel oli oma teema: kuidas teha külas elu põnevaks nii, et noored sealt ära ei läheks?



Viies rühmas käis tihe arutelu ja kuna meie talgujuht oli suurettevõtte juhtimise kogemusega mees, sündis päeva lõpuks ühine koostöömõte: ettevõtjast mentor külale! Meie talgujuht Marko Kokla andiski meile sellise nõusoleku. Mõttetöö järel hakkasid noored külateid prahist puhastama ja päev lõppes kevadpeoga.



Minu siiras tänu kõikidele kojavanematele, talgujuhtidele, Pärnumaa meediale ja kõikidele kodades osalenutele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles