Looduskaitsekuu algab 10. mail

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor kodukakk jälgib kodupuu oksal suuril silmil ümbrust.
Noor kodukakk jälgib kodupuu oksal suuril silmil ümbrust. Foto: Kaja Kübar

Tänavune, arvult 29. looduskaitsekuu kestab 10. maist 5. juunini teemal “Elurikkus on elujõud”, keskendub inimese ja looduse suhetele ning üritusi jagub Pärnumaalegi.


Alanud on ja 20. maini kestab kahe naabri, Pärnu ja Viljandi maakonna õpilaste kakukonkurss teemal “Eesti kakulised”. Nende hulka kuulub ka 2009. aasta lind - kassikakk.



Looduskaitsekuu avapäeval korraldab ornitoloogiaühing Audru poldri hoiualal rändlindude päeva. Huvilised kogunevad 10. mail kell 10 Valgeranna parklas, kaasas võiks olla binokkel, söögipoolis ja seljas ilmastikule ning oludele vastav riietus.



Pärnu teatrisse Endla jõuab looduskaitsekuu 13. mail, mil kell 15 räägib kohvikus looduspiltnik Sven Zacek mitmekesisest Eestist, samas saab vaadata fotonäitust.



Pärnu keskraamatukogu saalis algab 22. mail kel 15 teemaüritus “Kaitsealad Pärnu linnas”, kõnelevad Sirje ja Georg Aher. Kokkutulnud saavad tutvuda kaitsealade voldikuga ja vaadata slaide.



Kuu viimane suurüritus Pärnumaal on kavandatud 24. maile, mil toimub matk Luitemaa looduskaitsealal. Retkelistele jagavad seletusi Merike Palginõmm keskkonnaametist ja Marika Kose märgalade ühingust. Pärnust saab kohale sõita kell 11 teatri eest väljuva bussiga, mis toob matka lõppedes huvilised samasse tagasi. Binokkel ja toidukott ning loodusesse sobiv riietus on soovitavad.



Kõikidel üritusel piisab huvist, raha ei tule maksta isegi bussisõidu eest. Lähemalt saab küsida ja nii 22. kui ka 24. mai kohtadega piiratud üritusele kirja panna aadressil merike.palginomm@keskkonnaamet.ee.



Viljandimaalt otsaga Pärnumaale ulatuva Soomaa rahvuspargis on 23. mail matk koprarajal ja 24. mail kaitsealade päev.



Looduskaitsekuu lõpeb 5. juunil maailma keskkonnakaitsepäevaga. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles